S’ha mort el poeta mallorquí Jaume Pomar

  • Fou un dels principals estudiosos de l'obra de Llorenç Villalonga

VilaWeb
Redacció
12.07.2013 - 09:01

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El poeta, periodista i crític literari Jaume Pomar, de setanta anys, es va morir ahir a Palma per causa d’un càncer que patia. Pomar va dur a terme una intensa activitat periodística i literària; entre el 1965 i el 1968 va dirigir la col·lecció de poesia ‘La Sínia’, juntament amb Guillem Frontera, i fou un dels principals dinamitzadors de la cultura i la llengua a les Illes. Ha estat un dels estudiosos més destacats de l’obra de Llorenç Villalonga, de qui va traduir obres a l’espanyol, de la mateixa manera que va fer amb Bartomeu Rosselló-Pòrcel i Josep Maria Llompart.

Pomar estudià periodisme, però va acabar treballant en l’administració, com a bibliotecari i documentalista de la Casa Museu Llorenç Villalonga de Binissalem. Era membre de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana i del PEN català, i fou col·laborador de les revistes Randa, Revista de Catalunya i Lluc i del Diari de Balears.


Més informació:

Plagueta de Bord (Bloc de Biel Mesquida): Mor el poeta Jaume Pomar

Literatura catalana moderna – Illes (Bloc de Miquel López Crespí): Ha mort Jaume Pomar, un dels millors poetes mallorquins del segle XX

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any