Notícies

Dijous  27.06.2013  18:06

Lluís Llach: 'Donem temps als polítics, però nosaltres no ens aturem'

Entrevista amb Lluís Llach · 'El Concert per la Independència serà una acta notarial sota els estels', diu, per documentar la força del procés

Men?ame
 

'Tinguem paciència, donem temps als polítics, però no ens aturem', diu Lluís Llach, parlant del protagonisme que ha assolit la societat civil en el procés sobiranista. Un protagonisme, diu, que ha estat decisiu per a decidir participar al Concert per la Llibertat. 'Ara que els ciutadans hem après a tenir el protagonisme, no l'hem de deixar i hem de continuar marcant la direcció', diu Llach en aquesta entrevista amb VilaWeb.

Llach es declara 'afalagat i violent a la vegada' pel fet que el concert sigui, en bona part, un tribut a les seves cançons. No en va, pràcticament tota la segona part del concert és dedicat al repertori de Llach i a recordar el concert al Camp Nou de l'any 1985. 'El poc poder que jo pugui tenir el vull posar al servei del procés', diu Llach, que explica que quan Muriel Casals i Carme Forcadell el van visitar a casa seva per a explicar-li la idea del concert, va sentir la obligació de dir que sí.

Pel que fa a la importància del concert, Llach considera que no serà cap punt d'inflexió perquè 'el punt d'inflexió del procés ja l'hem passat, però el concert servirà per documentar-ho'. De fet, diu, 'el concert serà una acta notarial sota els estels', com tants d'altres, però molt important i emotiu.