S’ha mort Constantino Romero

  • El popular presentador de televisió, actor i locutor tenia seixanta-cinc anys

VilaWeb
Redacció
12.05.2013 - 08:55

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El presentador de televisió, actor i locutor Constantino Romero s’ha mort als seixanta-cinc anys a Barcelona, segons ha informat aquest diumenge la Cadena Ser. Romero va néixer a Albacete el 1947, però va viure a Barcelona, on va desenvolupar la seva activitat professional realitzant treballs tant en català com en castellà.

Va començar la seva carrera professional com a locutor de Radio Barcelona i de RNE. El 1985 va fer el saltar cap a la televisió, amb la presentació del programa ‘Ya sé que tienes novio’, però la popularitat li vindria poc després, quan va presentar el concurs ‘El tiempo es oro’, entre 1987 i 1992. A la Viquipèdia es recullen tots els programes de televisió en què va participar.

Com a actor de doblatge, és considerat un dels professionals més prestigiosos de l’estat Espanyol. Entre els seus treballs més coneguts hi ha els seus doblatges d’actors com Clint Eastwood, Arnold Schwarzenegger o Roger Moore, tant en català com en castellà. És destacable el seu treball posant la veu a Darth Vader de ‘La Guerra de les Galàxies, o al rei Mufasa, de ‘El rei lleó’ o el Jutge Frollo de ‘El Geperut de Notre Dame’ de Walt Disney.

Comiat per Twitter

Amb el piulet “Gràcies per tot l’afecte. Han estat 47 anys de feina. I tota una vida. Ràdio, TV, teatre, doblatge. Ha valgut la pena. Una abraçada. ‘That’s all folks!’ (Això és tot amics), Constantino Romero anunciava la retirada el passat 12 de desembre. Per la posteritat quedaran frases com ‘Em dic Bond, James Bond’, quan va doblar Roger Moore en la sèrie de pel·lícules de l’agent 007; ‘Luke, jo sóc el teu pare’, una de les frases més cèlebres d’Star Wars o ‘Sayonara, Baby’, de Terminator.

Es preveu que la cerimònia de comiat tingui lloc aquest dilluns a la una del migdia al Tanatori de Sant Gervasi.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any