Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  17.04.2013  12:48

Un mur humà a Sant Sebastià per impedir la detenció de vuit joves

L'Audiència espanyol n'ordena l'empresonament acusats de pertànyer a l'organització Segi

Men?ame
 

L'Audiència espanyola va ordenar ahir la detenció i l'empresonament de vuit joves bascos acusats de pertànyer a l'organització Segi. El jutge els vol fer complir una pena de sis anys de presó del Tribunal Suprem, que els condemnava per pertinença a organització terrorista. Des d'avui, centenars de manifestants fan un mur humà al bulevard de Sant Sebastià, en un espai que han batejat com Aske Gune (espai de llibertat) per impedir que la policia se'ls endugui detinguts.

En un manifest, publicat també en català, el grup de suport als joves explica: 'Molts d’ells van denunciar haver rebut tortures durant el període d’incomunicació i haver estat obligats a signar les autoinculpacions realitzades entre ells. Els van deixar anar després que cadascun pagués una fiança de milers d’euros. Ara ha arribat la sentència definitiva i els volen portar a la presó. Prèviament, ja han empresonat a molts i moltes joves bascs per la mateixa raó i, de cara al futur, l’estat espanyol té la intenció de continuar de la mateixa manera.'

Fins ahir, un grup de gent anava a casa de cadascun dels vuit joves i els escortava fins al bulevard i, després, feia el mateix de tornada cap a casa. Però des d'ahir la policia ja té l'ordre de detenció per entrar a casa seva. Per això es concentren ara indefinidament al bulevard, on els protegeix aquest 'mur humà'.

El batlle de Sant Sebastià, Juan Karlos Izagirre (Bildu), va expressar la solidaritat amb els processats i va condemnar la sentència perquè la considera contrària als drets civils i polítics.

'Hem decidit construir un mur popular i crear Aske Gunea al bulevard. Els joves condemnats hi són cada dia, rodejats de centenars de persones', diu la plataforma de suport en el manifest.