Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  17.01.2013  06:00

Teresa Enrich substitueix Gorka Knörr al capdavant de l'ICEC

La nova directora de l'Institut Català de les Empreses Culturals s'ha dedicat a la producció televisiva i cinematogràfica

Men?ame
 

El consell general de l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), presidit pel conseller de Cultura, Ferran Mascarell, va aprovar ahir el nomenament de Teresa Enrich com a nova directora. Enrich, que prové del camp de la producció televisiva i cinematogràfica, substituirà en el càrrec Gorka Knörr, que ocupava el càrrec des del juliol.

L'experiència de Teresa Enrich en el sector audiovisual se centra sobretot en el mercat espanyol i llatinoamericà. Ha participat com a productora o directora de producció en desenes de projectes audiovisuals, entre els quals es destaquen films com ara 'Tras el Cristal', 'Vorvik', 'La habitación de Fermat' o 'Carta a Eva'. En l'àmbit de la televisió, ha estat productora de films televisius i sèries com ara 'Mar Rojo', 'Engrenage’ (I i II) i 'Les Veus del Pamano', a més de vuitanta documentals coproduïts amb uns quants països de Llatinoamèrica, que va realitzar en qualitat de directora de producció de l'Associació de Televisions Educatives i Culturals Iberoamericanes (ATEI). També ha estat directora de producció de canals temàtics de Tele5/Planeta i vice-presidenta de l’Acadèmia de Cinema espanyol durant el període de presidència d'Àlex de la Iglesia; actualment n'és membre consultor en l'especialitat de producció.

La substitució de Xavier Solà no és prioritària, segons Mascarell

El conseller de Cultura encara no ha acabat de reestructurar el departament. Se sap que el càrrec més significatiu, el secretari general, ja no l’ocuparà Xavier Solà, investigat per la fiscalia anticorrupció. Amb tot, Mascarell diu que aquesta substitució no és prioritària, que quan vegi clar qui l'ha de substituir farà el nomenament i el canvi. Però que això pot ser la setmana que ve o d'aquí a tres setmanes.