La plaça Sant Jaume rep Mas amb crits d’independència i demanant-li valentia

  • El president de la Generalitat ha sortit del Palau de la Generalitat a saludar els concentrats des de peu de plaça

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
20.09.2012 - 19:50

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La plaça de Sant Jaume de Barcelona s’ha omplert a vessar aquest vespre amb crits d’independència. La comitiva de Mas, formada per tres cotxes, s’ha obert pas entre els assistents a la concentració, equipats amb senyeres i estelades. A la seva arribada, el cotxe de Mas s’ha aturat però no ha sortit del cotxe ni ha baixat la finestra. Uns minuts després, a tres quarts de vuit del vespre, Mas ha sortit del Palau per saludar alguns dels assistents de la concentració.

A més dels crits d’independència, també s’ha sentit el crit de ‘Mas president, Catalunya independent’. Mas ha saludat a la plaça un grup d’intel·lectuals i activistes a l’entrada del Palau. Després de la salutació, han entonat els Segadors de forma espontània.

Convocatòria improvisada a migdia

L’Assemblea Nacional Catalana havia fet una crida aquest migdia en què animava la gent a anar-hi per demanar que el procés cap a la independència no s’aturi. També la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) ha fet una convocatòria a través de Twitter, a la mateixa hora a la plaça de Sant Jaume, ‘per rebre el president Mas’.

‘Tothom a la Plaça Sant Jaume a les 19:30 hores! Mantenim el clam de l’#11s2012 per la Independència!’, ha estat la convocatòria de l’ANC. Aquest és el comunicat que han enviat:

‘Després de la reunió mantinguda entre els presidents de la Generalitat i del govern espanyol, l’Assemblea Nacional Catalana considera:
 
Que Catalunya ha d’iniciar, responent al clam històric d’aquest 11 de setembre, el camí cap a la consecució d’un estat independent.
 
Que aquest camí ha de ser irreversible i ferm, amb un calendari establert que no s’allargui en excés amb el temps; i que l’han de fer junts Govern, institucions i societat civil.
 
Que si el MH President de la Generalitat sr. Artur Mas actua en aquesta direcció de manera inequívoca, comptarà amb el suport de l’ANC.
 
Així mateix, l’Assemblea Nacional Catalana es compromet a seguir treballant sense descans per ampliar la majoria social ja existent al país favorable a la independència; en un projecte constructiu i inclusiu que compta amb tots els catalans que desitgin viure en un país més just, pròsper i democràtic.
 
Finalment, convoquem als catalans i catalanes a anar a la Plaça Sant Jaume a les 19:30 hores per reafirmar el clam independentista de la Marxa de l’11 de setembre a l’arribada del President de la Generalitat.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any