Un llibre recupera part de l’obra de l’escultor d’imatgeria religiosa popular Joan Robles

  • Es fa per subscripció popular

VilaWeb
Redacció VilaWeb Mollerussa
08.06.2012 - 10:37

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els membres del Grup de Recerques de les Terres de Ponent, i veïns del Palau d’Anglesola, Sebastià Garralón i Joan Yeguas, són els curadors del llibre que recull una part de l’obra de l’escultor del Palau, Joan Robles (1899-1984) que es va centrar en la imatgeria religiosa popular.

El llibre reuneix unes 200 obres, una part de l’obra de Robles, un escultors reconegut al nostre país en aquests tipus d’obres. La principal dificultat que han estat els responsables del llibre ha estat trobar les escultures, disperses pel món, la majoria sense signar (ben just n’hi han trobat un parell) i sense cap referència escrita per part de l’autor que en donés constància. La identificació s’ha fet a partir dels testimonis dels propietaris, marxants i comparació de l’obra identificada.

Subscripció popular

El llibre es fa a partir d’una subscripció popular, de la que en podeu tenir més informació trucant al 610212962. El publicarà el Grup de Recerques de les Terres de Ponent dins de la col·lecció Cum Laude i es presentarà per la Festa Major del Palau, a final d’agost.

Us recordem que podeu comentar aquesta notícia o qualsevol tema relacionat amb el municipi al Fòrum del Palau d’Anglesola.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any