El 87% dels pares opten pel català a l’escola a les Illes

  • Els docents dels centres amb matriculacions en les dues llengües hauran de decidir la llengua de les classes

VilaWeb
Redacció
06.06.2012 - 18:34

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El 87% dels pares ha escollit el català com a primera opció de llengua pels seus fills pel pròxim curs escolar a les Illes, contra el 13% que ha optat pel castellà, segons ha explicar la directora general de Planificació Educativa, Mercedes Celeste. A més, Celeste ha explicat que seran els docents dels centres que tinguin matriculacions en les dues llengües els encarregats de gestionar la llengua que s’utilitzarà a les classes.

La directora general ha dit que en el procés ordinari d’admissió d’alumnes pel curs 2012-13 s’han inscrit 16.331 estudiants. Celeste no ha volgut valorar el baix nivell de matriculacions en castellà i considera que allò que cal destacar és que s’ha protegit el dret d’escollir llengua.

Del total d’alumnes participants en el procés d’admissió, un 62% ha triat el català com a primera llengua d’escolarització, mentre que un 10% ha triat el castellà i un 28% no ha triat cap de les dues opcions. Els alumnes que no hagin triat cap opció s’afegiran a l’opció que representi el projecte lingüístic desenvolupat pel centre on s’han matriculat; així, el resultat és el següent: un 87% d’aquest alumnat s’escolaritzarà amb el català com a primera llengua i un 13% amb el castellà.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any