Notícies

Dimarts  20.03.2012  23:27

Europa Nostra premia l'estudi de rehabilitació del Palauet de Nolla

Amb un dels European Union Prize for Cultural Heritage

Men?ame
 

Europa Nostra ha concedit un dels premis d'investigació European Union Prize for Cultural Heritage 2012 a l'estudi de rehabilitació de Palauet de Nolla, també conegut per 'Villa Ivonne'. El jurat va valorar la profunditat, l'interès i cura invertit en aquesta investigació realitzada previament a la restauració del palau, un monument  ple de significat i valor històric, testimoni de l'activitat relacionada amb la producció de la ceràmica al segle deneu. 

 

L'estudi fa una anàlisi del context, de la construcció de l'edifici i de la seua rehabilitació com un objecte i un símbol, i de la ceràmica que es van produir. L'edifici era el símbol i el recinte firal de la fàbrica de ceràmica Nolla, de gran importància en la història de la industrialització espanyola, i amb magnífics mosaics que decoraven els edificis d'estil Art Nouveau innombrables a tot Europa, com els construïts per Antoni Gaudí.

Per dur a terme aquesta restauració, i donada la seua importància històrica i artística, un equip multidisciplinari d'experts internacionals va dur a terme un estudi (vídeo) per a la comprensió exhaustiva de l'estructura, volumetria, decoració, història i estat de conservació de l'edifici, tota la informació necessària per a l'establiment de criteris d'intervenció. El projecte ha permès el descobriment de l'evolució de l'edifici, la documentació de tots els seus elements constructius i decoratius i la comprensió de les seues patologies.