Europa Nostra premia l’estudi de rehabilitació del Palauet de Nolla

  • Amb un dels European Union Prize for Cultural Heritage

VilaWeb
Redacció
20.03.2012 - 23:27

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Europa Nostra ha concedit un dels premis d’investigació European Union Prize for Cultural Heritage 2012 a l’estudi de rehabilitació de Palauet de Nolla, també conegut per ‘Villa Ivonne’. El jurat va valorar la profunditat, l’interès i cura invertit en aquesta investigació realitzada previament a la restauració del palau, un monument  ple de significat i valor històric, testimoni de l’activitat relacionada amb la producció de la ceràmica al segle deneu. 

 

L’estudi fa una anàlisi del context, de la construcció de l’edifici i de la seua rehabilitació com un objecte i un símbol, i de la ceràmica que es van produir. L’edifici era el símbol i el recinte firal de la fàbrica de ceràmica Nolla, de gran importància en la història de la industrialització espanyola, i amb magnífics mosaics que decoraven els edificis d’estil Art Nouveau innombrables a tot Europa, com els construïts per Antoni Gaudí.

Per dur a terme aquesta restauració, i donada la seua importància històrica i artística, un equip multidisciplinari d’experts internacionals va dur a terme un estudi (vídeo) per a la comprensió exhaustiva de l’estructura, volumetria, decoració, història i estat de conservació de l’edifici, tota la informació necessària per a l’establiment de criteris d’intervenció. El projecte ha permès el descobriment de l’evolució de l’edifici, la documentació de tots els seus elements constructius i decoratius i la comprensió de les seues patologies.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any