L’excés de velocitat, causa de l’accident segon Renfe

  • Un tren ha xocat contra el topall de la via a l'estació de Mataró · Hi ha deu ferits lleus · Millora l'estat del conductor

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
09.02.2012 - 10:34

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un tren de la línia R-1 de Rodalia de Renfe de Barcelona ha xocat amb el topall de la via 4 a Mataró. La conseqüència del xoc és de deu ferits; un d’aquests, el maquinista, els bombers l’han evacuat, en estat greu, de la cabina, molt malmesa. El seu estat ha millorat. Segons el director de Rodalia de Catalunya, Miguel Ángel Remacha, el tren ha entrat massa ràpid a l’estació, si bé no ha pogut explicar el perquè d’aquest excés de velocitat.

Renfe ha obert un expedient informatiu per aclarir la causa d’aquest accident. La majoria dels ferits, vuit, han estat traslladats a l’Hospital de Mataró, i els altres dos a l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona. En el coboi accidentat hi viatjaven una cinquantena de persones.

Com a conseqüència d’aquesta incidència, la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha posat en alerta el pla d’actuació del Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) per emergències en el transport de viatgers per ferrocarril Ferrocat per l’accident d’un tren de Rodalies amb el topall de final de via.

Fa menys d’un mes hi va haver un altre accident a la mateixa línia 1 de la rodalia ferroviària de Barcelona. En aquell cas, van topar dos trens, un de rodalia i un talgo, a l’estació del Clot. L’accident va fer una trentena de ferits. En el maitex punt, un any abans, va haver-hi divuit ferits per una altra topada entre dos trens.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any