El TSJC suspèn l’ultimàtum d’implantar l’espanyol com a llengua vehicular

  • És una mesura cautelar mentre no resol el recurs de la Generalitat contra la interlocutòria

VilaWeb
Redacció
15.09.2011 - 13:04

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha suspès l’ultimàtum de dos mesos donat al Departament d’Ensenyament per a implantar l’espanyol com a llengua vehicular a les escoles. La decisió resta suspesa fins que no es resolgui el recurs interposat per la Generalitat contra la interlocutòria del TSJC i en defensa del model d’immersió lingüística.

La interlocutòria del TSJC ha mobilitzat la majoria de la societat en defensa de la immersió lingüística, un malestar que es va visualitzar dilluns amb protestes arreu del país que responien a la crida de la plataforma Somescola.cat. També s’ha instat els ajuntaments a aprovar mocions en defensa del model lingüístic i diversos partits i entitats han fet crides a la desobediència civil.

La Generalitat va recórrer la interlocutòria del TSJC ‘per raons jurídiques i de país’. La interlocutòria donava dos mesos al govern per implantar l’espanyol com a llengua vehicular tal com ho ordenaven tres sentències (primera, segona i tercera) del Tribunal Suprem; unes sentències que donaven la raó a tres famílies que volien escolaritzar els seus fills en català en base a la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’estatut.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any