Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  01.09.2011  17:31

Es mor el genetista Antoni Prevosti i Pelegrín

Era membre de la Secció de Ciències Biològiques de l'Institut d'Estudis Catalans i el primer catedràtic de Genètica de la universitat catalana

Men?ame
 

El genetista Antoni Prevosti i Pelegrín (Barcelona, 1919), membre de la Secció de Ciències Biològiques de l’IEC des del 1978, s'ha mort avui als noranta-dos anys. Catedràtic de la Universitat de Barcelona (UB) del 1963 fins al 1986, va ser el primer catedràtic de Genètica en una universitat catalana.

Tal com explica Mercè Durfort, també membre de la Secció de Ciències Biològiques, 'els treballs de Prevosti són reconeguts arreu del món' i, de la seva aportació, destaca el fet que 'va encetar una línia de recerca ―la genètica de poblacions i l’evolució― que encara ara es manté i, alhora, ha permès el desenvolupament de noves línies de recerca com són l’epigenètica, la biologia del desenvolupament i la genètica molecular'.

Prevosti era membre de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona i membre supernumerari de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya. Va publicar prop de tres-cents articles sobre temes de la seva especialitat i formava part del consell de redacció de diverses revistes nacionals i internacionals. Va rebre la Medalla Narcís Monturiol al Mèrit Científic i Tecnològic de la Generalitat de Catalunya (1989) i la Medalla d'Or de la Ciutat de Barcelona (1994).

El funeral per a Antoni Prevosti i Pelegrín se celebrarà demà, dia 2 de setembre, a dos quarts de dues de la tarda, al tanatori de Sant Gervasi (carrer de Carles Riba, 10-12, de Barcelona).