Catalunya, segons Matthew Tree

  • Conferència íntegra de Matthew Tree explicant Catalunya als estudiants americans · Forma part dels Emma Dialogues, del Col·lectiu Emma · La seguiren una cinquantena d'estudiants vinguts de les universitats més presitigioses del EUA

VilaWeb
Redacció
22.09.2010 - 20:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’escriptor anglès Matthew Tree va explicar Catalunya a un grup d’estudiants americans tot just arribats a Barcelona de les universitats més prestigioses dels EUA a través dels Consortium for Advanced Studies in Barcelona (CASB). L’exposició (íntegra en vídeo), en anglès, fou organitzada pel Col·lectiu Emma.

En la conferència, Tree explica als estudiants el seu descobriment de la nació catalana i les vivències que ha tingut d’ençà que és al nostre país. També repassa els principals fets de la història de Catalunya i els últims esdeveniments polítics, com les consultes sobre la independència, la manifestació del 10-J i el creixement general de l’independentisme.

En el torn de preguntes, també inclòs en el vídeo de la conferència, els estudiants nord-americans fan preguntes sobre el concert econòmic, les consultes populars o la posició del rei i de l’exèrcit espanyol en cas que el poble català declarés unilateralment la independència.

En aquest reportatge de VilaWeb TV Salvador Garcia, cofundador del Col·lectiu Emma, i Matthew Tree mateix ja van explicar la intenció de la conferència (feta a l’IDEC, Universitat Pompeu Fabra) i van parlar de la necessitat d’internacionalitzar el cas català.

El Col·lectiu Emma

El Col·lectiu Emma es va constituir l’abril de l’any passat per internacionalitzar el cas català. A tal fi s’ha dedicat activament i sistemàtica a respondre tots els articles publicats a la premsa internacional que ofereixen una visió esbiaixada de Catalunya. La primera acció fou aquesta resposta pública a un article del diari Financial Times i des d’aleshores n’hi ha hagut unes quantes desenes. A més, el grup també s’ha posat en contacte amb els corresponsals dels principals diaris del món a l’estat espanyol per convidar-los a fer col·loquis i activitats diverses. Els resultats, expliquen, ja es comencen a notar. Un bon exemple n’és el tractament que molts mitjans van fer dels referèndums del 13 de desembre. El Col·lectiu Emma acompanyà, aleshores, el corresponsal del Financial Times a Vic i en alguns llocs més on es feia la consulta.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any