La tertúlia proscrita

Entrevista a Núria Albó a les “Converses amb catalanes d’avui” de la UVic

  • Ja hi han participat Rosa Calaf, Montserrat Tresserra, Pilar Bayer, Pilar Benejam, Carme Riera i Isabel-Clara Simó

VilaWeb
Redacció
26.11.2009 - 13:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El pròxim dijous 26 de novembre, Montserrat Ayats, directora de l’Editorial Eumo, entrevistarà l’escriptora i política Núria Albó dins el marc del projecte de recerca “Converses amb catalanes d’avui”. L’acte tindrà lloc 17.00h, al Plató 2 de TV. El projecte “Converses amb catalanes d’avui” té l’objectiu de fer entrevistes a diferents personalitats femenines de gran relleu en els diferents àmbits de la cultura i la ciència catalana, amb voluntat testimonial i documental. La realització televisiva corre a càrrec del Servei d’Audiovisuals de la UVic. Un cop acabat el projecte, que durarà quatre anys, s’editarà un llibre i un CD amb totes les entrevistes realitzades.

Núria Albó va néixer a la Garriga el 2 de juliol de 1930. La seva infantesa feliç es veié estroncada quan el 1936 el seu pare fou assassinat durant la Guerra civil. Durant la guerra no va anar a l’escola. La seva mare, molt culte i d’una gran sensibilitat, li encomanà el gust per la lectura i per la música. L’any 1948 començà a estudiar Filosofia i Lletres a la Universitat de Barcelona, estudis que deixà a mig per casar-se i reprendre’ls uns anys més tard. Es dedicà a la docència fins que entrà a formar part d’una coalició d’esquerres per optar a l’alcaldia el 1979, com a independent. Al 1980 entrà al Partit dels Socialistes de Catalunya i a les eleccions de 1983 va repetir com a cap de llista (PSC), aconseguint una àmplia majoria. Fou alcaldessa fins a 1987, any que fou elegida diputada provincial del PSC com a representant del partit judicial de Granollers.

Com a escriptora ha merescut el Premi Caravel.la de poesia (1974 ) per L’encenedor verd; Premi El Vaixell de Vapor (1884) per Tanit; i el Premi Guillem Viladot (1995) per M’ho ha dit el vent.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any