Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  10.01.2008  06:00

Comencen els actes del Centenari de l’excursionisme a Sabadell

La UES ha començat a rebre mostres commemoratives en motiu del Centenari

Men?ame
 

El soci de la Unió Excursionista de Sabadell (UES), Tomàs Casañas, farà aquesta tarda la xerrada que dóna el tret de sortida a l’ambiciós calendari d’activitats programat per la UES per aquest any. La conferència d’aquesta tarda es titula “L’excursionisme a Sabadell al llarg dels anys” i inclourà la presentació de la reedició del llibre que narra la travessa feta per quatre sabadellencs entre el Tibidabo i Andorra el 1927 i la projecció d’una pel·lícula.

Fins el proper 23 de novembre l’entitat sabadellenca farà una mitja de dues o tres activitats mensuals en motiu de l’aniversari de l’excursionisme a la ciutat. Les activitats programades són molt diverses, entre aquestes figuren la plantada de 100 arbres al Parc Agrari de Sabadell, un acte de reafirmament de la llengua catalana, la presentació del llibre del Centenari i una exposició fotogràfica al Casal Pere Quart. En motiu de l’aniversari la UES ven unes armilles que es poden trobar a la secretaria del centre.

El passat 15 de desembre la UES va rebre una placa commemorativa del Centenari de l’Excursionisme Sabadellenc, entregada per laFederación Española de Deportes de Montaña y Escalada (FEDME) a la festa anual dels muntanyencs. La placa va ser entregada per reconèixer la intensa activitat excursionista d’aquests 100 anys.

El Centenari de l’Excursionisme Sabadellenc celebra l’aniversari de la primera entitat dedicada a aquest tema a la ciutat: el Centre Excursionista del Vallès. La unió d’aquesta amb altres dues entitats excursionistes, Centre Excursionista de Sabadell (1919) i Agrupació Excursionista Terra i Mar (1926), dóna llum a l’actual Unió Excursionista de Sababell, que va ser fundada el 1970 amb la condició de mantenir l’antiguitat de cadascuna de les entitats integrants.