Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  08.11.2007  06:00

Montilla avisa de la desafecció dels catalans envers Espanya

Compara el blocatge del Constitucional amb el cop militar del 1936 i amb el 23-F

Men?ame
 

El president José Montilla va dir ahir que el blocatge del Tribunal Constitucional espanyol era un intent d'aconseguir el poder per mitjans no democràtics, igual que ho havien estat el cop militar del 1936 i el 23-F. En la mateixa al·locució, feta en l'acte de lliurament del XIV Premi Blanquerna a Javier Pérez Royo, va avisar de col·lisió de legitimitats i d'una crisi política de conseqüències imprevisibles, si el Constitucional retallava l'estatut. Abans, Montilla va avisar, en un discurs a Madrid, de les conseqüències de la desafecció dels catalans envers Espanya, que podrien ser irreversibles.

En un esmorzar informatiu al Fórum Europa de Madrid, Montilla ja va referir-se a la desafecció i al pessimisme dels catalans envers Espanya, i que si no es prenien mesures per a frenar el malestar actual, que trobava del tot justificat, sobretot pel caos de les infraestructures, la situació seria irreversible.

El blocatge del Constitucional

Montilla també va relacionar aquesta desafecció amb la situació de blocatge del TC; considera que és conseqüència de dues visions clarament contraposades de com ha de funcionar l'estat espanyol i de la conveniència de descentralitzar-lo progressivament o no. En cas que no, entre els catalans hi hauria una gran desafecció envers les institucions de l'estat i envers l'estat mateix.