VilaWeb TV: l’últim concert de Lluís Llach, a Verges

VilaWeb
Redacció
26.03.2007 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El primer vídeo mostra com Verges es va omplint de persones durant tota la tarda. Pocs minuts abans de l’inici del concert, alguns amics del cantant expliquen què significa, per ells, Lluís Llach. En el segon vídeo s’hi pot veure l’inici del concert, moment en què Llach aprofita per solidaritzar-se amb els espectadors del País Valencià davant el risc de deixar de veure TV3. El tercer vídeo mostra el final del concert i el públic cantant l”Estaca’.En un concert d’unes tres hores, Llach va cantar les mateixes cançons que el dia anterior, però va ser més contundent amb els comentaris ideològics i polítics que feia entre cançó i cançó. Davant de gairebé tot el govern de Catalunya, va criticar l’actitud mediocre dels polítics amb l’estatut i va dir que feia vint anys que l’esquerra social europea havia renunciat a transformar la societat.

El concert va tenir un marcat to reivindicatiu i fins i tot, entre cançó i cançó, van pujar dos nois a l’escenari amb una pancarta demanant l’alliberament de Núria Pòrtulas. Els responsables de la seguretat els van fer baixar, però Llach va dir que ja estava bé que passessin aquestes coses. Finalment, el públic va dir adéu a Llach cantant l”Estaca’ i ‘Els Segadors’, mentre ell marxava de l’escenari caminant entre els assistents i saludant tothom qui es trobava.

Llach a YouTube

L’adéu de Lluís Llach també el podeu trobar a YouTube, on hi ha uns quants vídeos de particulars que van enregistrar algunes cançons. També hi trobareu la gravació que va fer-ne TV3.

Enllaços
Reaccions als blocs: En concert (Trencavèl) | LLach (Lo Santi) | Abans de l’últim concert (Ulisses 20) | Un Llach pletòric diu adéu (Calaix de sastre)
Mail obert de Martí Estruch: Estimat Lluís Llach.
Diari de l’Escola: Lluís Llach s’acomiada.
Avui: Llach, punt final.
El Punt: Llach, clar i català, fins al final.
La Vanguardia: Lluís Llach se despide con un segundo concierto y en medio de abucheos contra Montilla.
El Periódico: La reivindicació marca l’últim adéu de Lluís Llach a Verges.
Web de Lluís Llach: ‘És millor retirar-se quan hom encara se sent en condicions’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any