El president Maragall obre un bloc

  • VilaWeb us ofereix el vídeo de la presentació

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
16.02.2006 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El nou bloc de Pasqual Maragall, allotjat a la pàgina, PresidentMaragall.cat, es va presentar ahir al vespre a l’Auditori del Palau de la Generalitat, amb una intervenció del director de VilaWeb, Vicent Partal. Però, ahir al vespre mateix, el president de l’associació cultural Vivéncia Aranesa, Joan-Ramon Clomines-Companys, va fer pública una Carta oberta al president de la Generalitat criticant-lo per no haver inclòs l’aranès al bloc.Els articles del bloc del president es poden llegir en català, espanyol, gallec i basc, però no pas en aranès. A la carta, Joan-Ramon Clomines-Companys afirma que és un escàndol que el president s’hagi descuidat d’una de les llengües oficials del territori que governa i li demana que doni exemple.

La presentació

A la presentació, Vicent Partal va definir el bloc com la ‘primera gran web que neix a l’era del .cat’ i va exposar les claus principals de la darrera revolució d’internet, la dels blocs, que ‘torna al web originari, el del debat de tu a tu’, ideat fa deu anys per Tim Berners-Lee. Al final, va expressar el desig que el president de la Generalitat, ‘molt interessat per la tecnologia i les noves eines digitals’, aprofités l’oportunitat que li oferia el bloc de ‘ser ell mateix sense intermediaris’. En el seu discurs, Maragall va afirmar que la idea de confessar-se en públic des d’un diari digital li resultava atractiva. A banda els comentaris sobre la jornada, el nou bloc serà una manera de respondre la trentena de missatges electrònics i cartes que rep diàriament.

Aquest no és pas el primer bloc que obre un membre destacat del PSC, Miquel Iceta i Joan Ferran també en tenen un.

De fet, el Partit Socialista de Catalunya fins i tot ha obert un portal dedicat als blocs dels seus militants. El primer alt dirigent polític de Catalunya a tenir-ne un fou el president del Parlament, Ernest Benach, però era un diari lligat a la campanya electoral del 2003 i el va abandonar després de les eleccions.

Aquí podeu veure el vídeo de la presentació.

Enllaços
Diari Cívic, el bloc de Joan-Ramon Clomines-Companys.
Aquí podeu escoltar les paraules del president.
Blocs de MÉSVilaWeb.
Webs relacionades dins Nosaltres.Com: Blocs.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any