Biel Mesquida i la lluita per les evidències

  • VilaWeb us ofereix en MP3 (audio) i Flash (video) la presentació de l'últim llibre de Biel Mesquida, 'Els detalls del món'

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
20.01.2006 - 15:29

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Biel Mesquida estava pletòric en veure l’èxit de la presentació a Barcelona del seu últim llibre ‘Els detalls del món’ (Empúries). L’acte es va fer a la llibreria La Central del Raval (19-1-06). Va intervenir el periodista Emili Manzano, el cantant Lluís Llach i l’actriu Rosa Novell (us oferim totes les intervencions, en format MP3). Mesquida, davant la ‘amiga’ Caterina Mieras, va ser crític amb el retorn dels papers de Salamanca, Frankfurt 2007, la situació del català…La presentació de ‘Els detalls del món’ va comptar amb una fila zero molt institucional: la consellera de Cultura, Caterina Mieras, el director de la Institució de les Lletres Catalanes, Jaume Subirana, i el director de l’Institut Ramon Llull, Xavier Folch, tots en caràcter d’amics. Però el més impressionant va ser la quantitat de personatges del món de la cultura que s’hi van congregar: Maria del Mar Bonet, Carme Riera, Perejaume, Eduardo Mendoza, Monika Zgustova, Joaquim Auladell, Toni Catany, Anna Rosa Cisquella, Cristina Badosa, Carles Hac Mor, Ester Xargay i els periodistes Manuel Cuyàs, Josep Massot, Anton M. Espadaler.

Davant dels representants institucionals, Biel Mesquida va dir que no podia més d’Estatut: ‘Ens estan fent perdre el temps, ens estan castrant… Això (aquest acte) és una trinxera!’. Sobre els documents catalans a Salamanca, va recordar que encara en falten molts de papers per retornar, els de particulars, els del País Valencià, els de les Illes, i en aquest sentit: ‘No hem de ser gens triomfalistes, hem de ser molt lúcids!’. Mesquida, dirigint-se a Perejaume, va comentar: ‘Que durs aquests temps…’ i va sentenciar: ‘Hem de lluitar per les evidències!’. (Escolteu les paraules íntegres que va pronunciar Biel Mesquida i consulta les imatges de video).

Enllaços
Podeu escoltar, en format MP3, les intervencions de Biel Mesquida,
Emili Manzano, Lluís Llach
i Rosa Novell.
Notícia anterior: Els detalls de Biel Mesquida, amb alguns relats en PDF.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any