Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  27.10.2005  13:03

S'ha mort el llibreter i editor Lluís Millà, propietari de la Llibreria Millà

Men?ame
 

Ahir es va morir el llibreter i editor Lluís Millà i Reig, fundador del Gremi de Llibreters de Vell de Catalunya i de l'Associació d'Editors en Llengua Catalana. En Lluís Millà era la tercera generació d'una nissaga dedicada a les lletres, especialment al teatre. El seu avi, molt lligat amb la faràndula, va obrir l'any 1900 la Llibreria Millà, al carrer de Sant Pau de Barcelona, que amb els anys va esdevenir una de les més importants, quant a obres teatrals.

Aquesta llibreria, a més, tenia un arxiu de teatre propi, especialment adreçat a les companyies d'aficionats de la postguerra. En una entrevista publicada fa uns quants anys a internet, Millà recordava que una de les èpoques més dures havia estat a la fi de la guerra del 36-39. Ateses les circumstàncies, havien amagat tots els llibres en català en un magatzem i n'havien tapiat la porta, una porta que no van tornar a obrir fins el 1946. A més de llibreria, la casa també funcionava, fins fa uns quants anys, d'editorial, i havia editat opuscles i llibres de poemes i textos, de petit format, sobre cultura popular catalana. Gràcies a aquesta dedicació havia rebut distincions com el Premi Crítica Serra d'Or o el Premi Nacional de Teatre.
L'acte de comiat serà demà, a un quart d'onze del matí, al tanatori de les Corts de Barcelona.