Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  16.09.2005  01:11

El domini .cat aprovat definitivament

Internet crea un domini específic per a la llengua i la cultura catalanes

Men?ame
 

A la una i quatre minuts de la nit, hora catalana, la ICANN ha fet pública l'aprovació final del domini .cat per a la comunitat cultural i lingüística catalana. El nou domini funcionarà tot seguit i les primeres adreces seran actives a fi d'any. L'aprovació del domini .cat ha costat molts mesos de negociacions, endegades per l'Associació Punt Cat, que avui, a les 12.00, fa una conferència de premsa a la seu del IEC. El conseller del DURSI, Carles Solà, ha expressat en un comunicat, la satisfacció del govern per l'aprovació del .cat.

El nou domini identificarà les webs en llengua catalana o aquelles que, en la llengua que sigui, es proposin de donar suport a la cultura catalana. El domini té el mateix valor que qualsevol altre domini d'internet i es podrà sol·licitar des de qualsevol part del món. L'associació puntCAT, promotora del reconeixement, es dissoldrà ara per deixar pas a una fundació que dirigirà les tasques relacionades amb el .cat.
El conseller Solà ha dit al comunicat de premsa que aquesta aprovació era un reconeixement internacional de la cultura catalana, que la situava amb normalitat al costat de les altres llengües i cultures. També ha agraït la feina feta per l'Associació Punt Cat.
Vegeu les principals preguntes i respostes relacionades amb l'aprovació del domini.