Opinió

 

1/73>

Joan Coscubiela

12.12.2011

Coscubiela: 'Serà una legislatura amb moltes mancances democràtiques'

Els resultats han estat bons per a nosaltres i han posat en evidència que una part de la societat demana referents polítics forts a l'esquerra nacional. Però també es constata que serà una legislatura complicada.

El PP ja ha donat els primers indicis de com serà aquesta lesgislatura, en què hi haurà moltes mancances democràtiques. Hi haurà la mesa menys plural de totes les que s'han constituït fins ara, justament quan hi ha el parlament més plural de tots. No hi ha pas un enfortiment de la democràcia, sinó que es mostra una actitud d'imposició de majories absolutes molt clares, acompanyades a més de bipartidisme

Des del punt de vista social ja s'apunten les primeres mesures del govern de Rajoy; amb allò que estalviï de polítiques social apostarà per la salvació dels bancs.

La majoria absoluta obligarà a les forces d'esquerra com nosaltres a fer un plantejament amb una relació molt intensa d'activitat política al parlament amb l'activitat política a la societat, amb els moviments socials, les organitzacions sindicals, el conjunt de plataformes que hi ha en marxa. Amb una situació de majoria absoluta, que s'exercirà de manera absolutista, caldrà establir un vincle fort entre acció política parlamentària i les mobilitzacions socials.

Editorial