L’única directora d’institut que no va cedir les claus per al 9-N, candidata de Ciutadans

  • Dolores Agenjo declara avui com a testimoni al TSJC en la causa contra el 9-N

VilaWeb
Redacció
19.10.2015 - 13:19
Actualització: 20.10.2015 - 10:35

Dolores Agenjo, directora de l’institut Pedraforca de l’Hospitalet de Llobregat, és l’única responsable d’un centre educatiu que el 9-N es va negar a cedir les claus per a poder-hi fer la votació. Avui declara al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya com a testimoni en la causa contra el president de la Generalitat, Artur Mas, l’ex-vice-presidenta Joana Ortega i la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, per haver impulsat el 9-N. Els partits unionistes i la majoria dels grans mitjans de comunicació espanyols l’han presentada com una heroïna. El mes de febrer passat, per exemple, fou guardonada amb el premi ‘Catalans per Espanya’, que lliuren un seguit d’entitats espanyolistes per la tasca en defensa de la unitat d’Espanya. Entre aquestes entitats hi ha el Movimiento Cívico de España i Catalanes, Convivencia Cívica Catalana, l’Associació d’Amics de les Forces Armades i la ultradretana Somatemps.

Aquest és el vídeo de l’acte:

A les eleccions municipals del mes de maig, Dolores Agenjo va ser candidata de Ciutadans a l’Hospitalet de Llobregat, on tancava la llista simbòlicament, i a les eleccions del 27-S fou la número 23 per Barcelona. Sobre el partit d’Albert Rivera, n’ha dit això: ‘Ciutadans és el partit de la llibertat, la democràcia i la convivència. És una promesa feta realitat que diu alt i clar que vol instaurar una política pròxima als problemes dels ciutadans.’ I sobre la situació general, ha dit: ‘A Catalunya hi ha por; t’ocasiona menys problemes desobeir el Tribunal Constitucional que no pas la Generalitat.’

L'ex-directora de l'IES Pedraforca Dolores Agenjo arriba al TSJC.
L’ex-directora de l’IES Pedraforca Dolores Agenjo arriba al TSJC.

Avui, durant la declaració, Agenjo ha dit que s’havia sentit pressionada pel Departament d’Ensenyament perquè cedís l’edifici per al procés participatiu del 9-N, i que va rebre un seguit de trucades pocs dies abans de les votacions. Diu que va demanar una ordre per escrit, però que no li va arribar mai. Per això, segons ella, va decidir de no cedir el local ni comunicar als professors del centre que podien fer de voluntaris aquell diumenge.

Jordi Pina, advocat de la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha dit als mitjans que l’ex-directora havia admès que alguns altres directors, favorables al procés, no s’havien sentit pressionats, i ella no ha sabut concretar les pressions. Per això –ha afegit–, es pot concloure que el sentiment de pressió és molt subjectiu, i ha recordat que Agenjo no havia rebut cap represàlia per no haver cedit l’institut. A més, l’ha acusat de no haver traslladat al departament la petició de dos professors del seu centre que volien ser voluntaris. També ha dit que Agenjo demanava l’ordre per escrit per poder aportar-la com a prova judicial.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any