Ramon Usall guanya el Premi Rovelló d’assaig de literatura infantil i juvenil

  • El Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa ha quedat desert

VilaWeb
Redacció
19.04.2004 - 10:12

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un treball sobre el personatge de còmic Eric Castel i el FC Barcelona ha guanyat la tercera edició del Premi Rovelló d’assaig de literatura infantil i juvenil, mentre que la setzena edició del Premi de Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa ha quedat desert, tot i que es va donar l’accèsit del premi a una novel·la que tracta el tema de l’exili de la Guerra Civil espanyola.

‘Un món en blau i grana: el Barça d’Eric Castel’, del lleidatà Ramon Usall, aprofita la relació d’aquest personatge de còmic relacionat amb el Barça per parlar d’uns valors d’un club i d’un país, tal com va explicar el crític Oriol Izquierdo, membre del jurat, en una època en que Johan Cruyff era el símbol del club i que s’ha relacionat amb el personatge de comic.

Per primer cop, en els setze anys de vida, el Premi de Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa ha quedat desert. El jurat va dir que la vintena d’obres presentades no arribaven al nivell de qualitat que demana i el prestigi que té el premi. Amb tot, hi va haver un accèsit per l’obra ‘La boira’, de Rosa Vila.

La nit va comptar amb la participació de l’escriptora i il·lustradora Teresa Duran que va explicar el conte ‘El ruc de les lletres’ tot relacionant-lo amb la nit literaria de Mollerussa.

! Publicada el 19 d’abril

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any