Meritxell Borràs, consellera de Governació fa una crida a participar a la consulta del 26 de juliol

  • La trobada ha servit per parlar del funcionament de la consulta i els criteris per validar-la

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
17.07.2015 - 12:26

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Amb representació de tots els ajuntaments del Lluçanès (excepte el de Santa Maria de Merlès), Meritxell Borràs, consellera de Governació i Relacions Institucionals ha demanat a la gent del Lluçanès que participi en la consulta per la comarca del proper 26 de juliol.

La trobada entre la consellera, alcaldes i regidors s’ha celebrat a les 10 del matí a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Prats de Lluçanès, i ha comptat amb la presència del secretari  de les Administracions Locals, Joaquim Ferrer.  Ha servit per parlar del funcionament de la consulta i els criteris per validar-la, i s’ha formalitzat l’acord entre Governació i els alcaldes, que es va dur a terme la setmana passada.

Borràs ha explicat que després de la consulta seran els ajuntaments que hauran d’aprovar en ple si volen formar part de la nova comarca, i tots han acordat que respectaran el resultat que sorgeixi. També ha desgranat els criteris bàsics per constituir la nova comarca: la capital serà Prats de Lluçanès, la participació haurà de ser com a mínim del 35%, i haurà de guanyar el Sí en dues terceres parts del total de pobles del Lluçanès amb mes del 50% de població (en 9 pobles). En el cas que un poble limítrof voti No, continuarà formant part de la seva comarca actual.  Ara bé, si un poble interior vota No, s’haurà d’estudiar, i serà el Govern qui ho decidirà quan redacti la llei per aprovar la nova comarca.

Sobre aquest tema, la consellera ja ha anunciat que fins el setembre o l’octubre amb el nou Parlament sorgit de les eleccions del 27 de setembre no es podrà aprovar la nova comarca del Lluçanès. Ha afegit que no hi ha pressa, i que caldrà viure un procés de transició. Sobre el Consell Comarcal del Lluçanès, Borràs ha dit que es farà a voluntat dels alcaldes, i que de moment només han parlat del fet que els serveis siguin itinerants, cosa que veu amb bons ulls. Un cop feta la consulta, arribarà el moment de parlar de com s’organitza i es desenvolupa el nou Consell.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any