Fanzara, la petita capital de l’art de carrer

  • La segona edició del MIAU convida catorze professionals de l'street art perquè plasmin les seves creacions als carrers del petit poble de l'Alt Millars

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Martí Crespo
16.07.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Barcelona, Palma i València són referents de l’street art, els grafits i dibuixos de carrer. Però la capital de l’art urbà al nostre país no és cap d’aquestes grans ciutats, sinó un minúscul poble a mig camí entre totes tres ciutats. Fanzara (Alt Millars), amb poc més de tres-cents habitants, n’ha tingut prou amb un sol any per a situar-se al centre del mapa artístic gràcies al Museu Inacabat d’Art Urbà (MIAU), que l’estiu passat va convidar una vintena llarga d’artistes a pintar parets de tot el poble (guia) i aquest cap de setmana n’hi porta catorze més.

Borondo, Gaël, Pincho, Thiago ‘Goms’, H101, Pichi&avo, Srger, Xèlön, Grito!!!, Emilio Cerezo, Animalitoland, Joaquín Jara i BToy són els artistes que tenen permís (i l’agraïment) de l’Ajuntament de Fanzara, des d’avui fins diumenge, per a plasmar les seves creacions als racons del poble. Unes creacions que enguany s’amplien a més disciplines: amb un escultor, vuit exposicions fotogràfiques, dues projeccions de cinema i sis concerts.

Javier López i Rafa Gascó, portaveus del MIAU, probablement no s’imaginaven la dimensió a què arribaria la seva idea d’acostar l’art a la societat des d’un poble necessitat de dinamització i revigorització: la magnífica acollida dels vilatans als primers artistes, el 2014, va establir la base de l’èxit; l’aparició a l’abril de sengles articles al País i al Guardian, ha acabat de situar Fanzara en el mapa de l’street art; i la nova onada d’artistes que hi intervenen en aquesta segona edició, acabaran de consolidar un MIAU que, partint de la cooperació i sociabilització, mira de professionalitzar-se i d’internacionalitzar-se encara més.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any