Sànchez, sobre la consulta de l’ANC: ‘És important una alta participació per tenir un mandat clar’

  • El president de l'entitat vota al local de Gràcia minuts després d'obrir-se el període de votacions

VilaWeb
ACN
03.07.2015 - 19:09

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ANC no es conformarà amb una victòria del ‘sí’ o del ‘no’ en la consulta interna que ha començat aquest divendres a la tarda. El president de l’entitat, Jordi Sànchez, ha advertit que el percentatge de participació serà fonamental a l’hora de valorar els resultats quan es tanquin els locals i també la votació telemàtica. ‘És important una alta participació per tenir un mandat clar’, ha explicat, tot apuntat cap als set mil vots que es van recomptar en l’elecció del secretariat nacional. Sànchez ha votat al local del carrer Robí, situat al barri barceloní de Gràcia, pocs minuts després que comencessin les votacions als 178 locals repartits arreu de Catalunya.

Entre les 17h i les 21h d’aquest divendres i les 10h i les 14h d’aquest dissabte, 34.768 socis de ple dret de l’ANC estan cridats a les urnes per respondre a la pregunta ‘vols que l’ANC busqui les complicitats necessàries amb altres entitats i forces polítiques per impulsar una proposta electoral de la màxima transversalitat, per garantir el caràcter plebiscitari del 27S que ens porti a la independència de Catalunya?’

Sànchez ha votat a les 17.30h d’aquest divendres amb una crida a la participació: ‘és important una alta participació per tenir un mandat clar. No ens conformem amb què guanyi el ‘sí’ o el ‘no’. El president de l’ANC ha opinat que tot el que signifiqui ‘apropar-se a les xifres de la votació del secretariat nacional’ serà positiu. Aleshores van participar més de 7.000 dels 34.000 socis de l’entitat. Per evitar condicionar el vot dels socis, Sànchez no ha explicat què ha votat.

Si guanya el ‘no’, l’ANC continuarà impulsant la mobilització de la ciutadania durant l’estiu i, en especial, el proper Onze de Setembre, amb la ‘Via Lliure’ que pretén omplir de gent l’Avinguda Meridiana de Barcelona. Si guanya el ‘sí’, l’entitat farà tot això i, a més, s’implicarà en l’objectiu d’intentar assolir la major unitat possible en les eleccions del proper 27 de setembre. Sànchez ha insistit en què el ‘sí’ obre un ventall ampli d’opcions, entre les que està l’impuls d’una llista unitària de l’independentisme, però també la presentació de tres candidatures (CDC, ERC i CUP) amb elements en comú entre totes elles (nom de la llista, actes conjunts en campanya, etc.).

Un cop es coneguin els resultats el secretariat nacional començarà a treballar per donar compliment al mandat dels socis. La setmana que ve es preveu molt intensa, tot i que Sànchez ja ha avisat en diverses ocasions que l’ANC intentarà mantenir la ‘discreció’.

Majoria de ‘no’ a la independència

L’inici de la consulta interna de l’ANC ha coincidit amb la publicació del baròmetre del CEO, en el qual el ‘no’ a la independència consolida l’avantatge respecte el ‘sí’. Per a Sànchez aquesta no és necessàriament una dada negativa. El president de l’ANC ha reconegut que des del 9-N els partits polítics i les entitats ‘no hem acabat de gestionar prou encertadament el procés i la gent ha quedat un pèl desorientada’. 

Ara bé, el 42% que dóna suport a la independència, segons l’enquesta, suposa un ‘bon’ punt de partida per capgirar els percentatges abans del 27-S. ‘És normal que hi hagi gent amb dubtes. Però quan sapiguem explicar que la independència ajudarà a millorar les condicions de vida de la gent, el 42% creixerà i permetrà de manera clara guanyar la consulta democràtica que farem més tard que d’hora’, ha subratllat.


Informació relacionada:

Comença la consulta de l’ANC en ple debat de la llista sense partits

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any