La Via Lliure a la República Catalana de la Diada: guia informativa

  • Us oferim la informació actualitzada sobre la mobilització de la diada d'enguany a la Meridiana de Barcelona, organitzada per l'ANC i Òmnium

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
03.07.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘La Meridiana serà una onada d’il·lusió col·lectiva per a portar al parlament el lligam de la construcció d’un nou país i una nova societat, millor i més justa.’ Així és com defineix el president de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez, la mobilització de l’Onze de Setembre d’enguany, que ha de ser ‘la més important de la història del país’. L’ANC i Òmnium volen que s’ompli la Meridiana de Barcelona de dalt a baix, del parc de la Ciutadella al carrer de Rosselló-Pòrcel. Aquesta vegada el color de la mobilització serà el blanc, que s’acabarà tenyint d’uns quants colors gràcies a unes fletxes que alçaran tots els assistents. Unes fletxes que simbolitzaran el país nou que cal construir entre tots a partir de les eleccions del 27 de setembre.

Aquests són els aspectes principals que se saben, de moment, sobre la mobilització:

—La mobilització de la Meridiana començarà a les 17.14. L’acte és previst que duri, amb parlaments inclosos, una hora i mitja.

—El recorregut ocuparà una distància aproximada de 5,2 quilòmetres, des del parc de la Ciutadella fins al carrer de Rosselló-Pòrcel. Enguany s’omplirà la Meridiana completament, no únicament el tram central, com passava l’any passat a la Gran Via i a la Diagonal.

—La via es dividirà en deu eixos que hauran marcat la campanya de mobilització estiuenca d’enguany de l’ANC i Òmnium amb vista al 27-S: equilibri territorial (5 de juliol a Tortosa); solidaritat (11 de juliol a Manresa); oberts al món (18 de juliol a Vic); diversitat (25 de juliol a Lleida); sostenibilitat (2 d’agost a Bolvir); igualtat (8 d’agost al Vendrell); benestar i justícia social (14 d’agost a Torreforta); innovació (22 d’agost a Lloret de Mar); regeneració democràtica (29 d’agost al Voló), i educació i cultura (5 de setembre a Santa Coloma de Gramenet).

—Cada eix és format per uns quants trams. N’hi haurà 135, tants com escons al parlament.

—El color inicial de la Via Lliure és el blanc. Però tots els participants tindran unes fletxes del color de l’eix del qual formaran part.

—Una fletxa gegant recorrerà la Via Lliure per un carril central mentre al voltant s’alçaran les de la gent per a crear una gran onada fins el parlament.

—Una vegada la fletxa hagi sobrepassat cada tram, els participants ocuparan tota la via.

—Per acabar, els assistents mostraran el suport a la República Catalana aixecant a la vegada les seves fletxes, amb què dotaran de color tota la mobilització. A més, al final de l’acte hi haurà una sèrie de votacions simbòliques que mostraran el suport popular a la nova república.

—Les inscripcions s’han obert el 21 de juliol, juntament amb la informació completa de la campanya ‘Ara és l’hora’ i la descripció del marxandatge; perquè aquesta vegada també hi ha samarretes, de color blanc amb fletxes de colors.

 

Així serà, esquemàticament:

Josep Sabaté, membre del secretariat nacional de l’ANC, parla de la mobilització de la Meridiana:

Heus ací el vídeo que crida la manifestació:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any