Les territorials d’Òmnium debaten la resposta a l’oferiment de Mas

  • Els presidents de les assemblees es reuniran demà amb la junta directiva per a acordar la posició definitiva

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
02.07.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Òmnium Cultural va fer pública la setmana passada la seva posició sobre la proposta del president de la Generalitat, Artur Mas, a les entitats civils de confeccionar una llista per al 27-S amb la màxima unitat. L’entitat presidida per Muriel Casals ha ‘acceptat el repte’ de Mas i ha ‘assumit el rol de lideratge’ en el procés cap a la independència. Però la posició definitiva no es prendrà fins aquest cap de setmana. Aquests dies, les assemblees territorials debaten sobre la declaració d’Òmnium i es reuniran divendres amb la junta directiva nacional per recollir totes les conclusions i donar-hi una resposta definitiva.

Entre dimarts i avui, es reuneixen la majoria d’assemblees territorials, que fan juntes obertes perquè tots els socis valorin la posició feta pública per la direcció. No es tracta de sotmetre-la a votació, expliquen fonts de l’entitat, sinó de fer-ne valoracions, comentaris o esmenes. Són, doncs, reunions més qualitatives que no pas quantitatives. Després d’aquests debats, les actes de cada junta oberta es portaran demà a la reunió dels presidents territorials i la junta directiva nacional.

Aquesta reunió nacional haurà de servir per a ratificar els tres punts de la declaració d’Òmnium, amb les esmenes que s’hagin considerat per consens. És previst que dissabte a la tarda Òmnium ja tingui una posició definitiva sobre la proposta de Mas, que coincidirà amb el recompte de la votació entre els socis de l’ANC, que s’acaba també demà passat. A més, la tercera entitat sobiranista de relleu, l’AMI, s’haurà reunit, demà, per a validar la decisió de l’executiu d’acceptar la proposta d’Artur Mas.

Aquest és el text que va fer públic Òmnium la setmana passada:

«Proposta:

Després de la conferència del president de la Generalitat en què instava la societat civil a assumir el lideratge del procés cap a la independència de Catalunya;

Declarem: 1. Òmnium accepta el repte llançat pel president de la Generalitat. Estem disposats a assumir el rol de lideratge en el procés cap a l’Estat independent.

2. El suport d’Òmnium al president Mas en cap cas anirà en detriment del suport a les altres candidatures polítiques independentistes, ja sigui en forma de participació de socis de l’entitat a les diferents llistes electorals o bé del suport explícit de la marca “Ara és l’hora” a les candidatures independentistes.

3. Com a impulsora de la campanya “Ara és l’hora” al costat de l’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium seguirà treballant per ser punt de confluència de tots aquells actors compromesos amb la independència i, si així s’acorda, constituir una taula per la independència de partits i entitats i que aquestes n’assumeixin el lideratge i la coordinació.

Òmnium Cultural
Dissabte, 27 de juny de 2015»

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any