Jordi Sànchez: ‘La consulta de l’ANC vol reforçar el caràcter plebiscitari del 27-S’

  • L'ANC preguntarà als afiliats entre divendres i dissabte de la setmana vinent si ha de participar en les eleccions

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
27.06.2015 - 12:55

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ANC convocarà una consulta interna entre els seus afiliats per decidir si impulsa una ‘proposta electoral’ de cara al 27-S. El president de l’entitat, Jordi Sànchez, ha demanat als socis que es mobilitzin per anar a votar a les urnes perquè el secretariat tingui el suport necessari ‘per seure amb les forces polítiques i reforçar el caràcter inequívocament plebiscitari de les eleccions’. Tal com ja s’ha avançat aquesta matinada, els afiliats hauran de respondre a la pregunta següent: ‘Vols que l’ANC busqui les complicitats necessàries amb altres entitats i forces polítiques per impulsar una proposta electoral de la màxima transversalitat, per garantir el caràcter plebiscitari del 27-S que ens porti a la independència de Catalunya?’. La consulta es farà entre divendres i dissabte de la setmana vinent.

Jordi Sànchez ha insistit que la consulta no era un procés contra ningú: ‘Creiem que pot ser una oportunitat per reforçar el caràcter plebiscitari del 27-S’. I ha afegit: ‘Ens arrisquem perquè el 27-S sigui un èxit’. Sànchez ha volgut deixar clar que un sí no comportarà que l’ANC faci automàticament una llista electoral: ‘Un sí posarà sobre la taula el debat sobre les llistes i ens permetrà obrir converses amb partits i entitats per buscar nous punts d’acord’. També ha dit que ‘totes les candidatures que apostin per la independència en les eleccions del 27-S tindran el suport de l’ANC’. 

La coordinadora d’Incidència Política, Meritxell Serret, ha explicat que l’objectiu de l’ANC és aconseguir aproximar-se a les seus electorals que hi va haver a les eleccions al Secretariat Nacional -171- i que previsiblement les votacions es faran el 3 i el 4 de juliol si la logística ho permet. Estan cridats a votar els 38.600 socis de ple dret de l’ANC.

Durant la reunió, que ha acabat de matinada, una part del secretariat s’oposava a la consulta argumentant que la decisió es prenia després de l’emplaçament públic d’Artur Mas perquè l’ANC s’impliqués en una llista. A l’altra banda, es defensava també que el full de ruta de l’Assemblea ja demanava, abans que Mas fes la proposta, que l’ANC s’impliqués en una candidatura si no hi havia el consens suficient entre els partits polítics.

Informació relacionada:

Jordi Sánchez sobre la proposta de Mas: ‘Entre el sí i el no podem trobar moltes gradacions’

Entrevista de Pere Cardús: Francesc Homs: ‘És d’hipòcrites dir que no ens barallarem amb ERC i la CUP abans del 27-S’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any