Josep Penadés guanya el 21é Premi de Literatura Eròtica

  • El guardó literari s'ha lliurat aquest divendres a Bèlgida

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
27.06.2015 - 00:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El jurat del 21é Premi de Literatura Eròtica La Vall d’Albaida ha decidit que ‘Deliri’, de l’albaidí Josep Penadés, és l’obra mereixedora del guardó en aquesta edició. El veredicte s’ha anunciat aquesta nit de divendres durant la gala celebrada al parc d’Enric Valor de Bèlgida davant un nombrós públic representant de la societat valldalbaidina.

En ‘Deliri’, Penadés explica la història d’una revenja a través d’una novel·la on s’apleguen l’erotisme, la novel·la negra i l’humor. El protagonista de l’obra, sabent-se víctima de la infidelitat de la seua dona, decideix venjar-se’n amb aventures sexuals que, finalment, no ho seran.

Els membres del jurat han valorat d’aquesta novel·la que ‘es tracta d’una obra molt completa que, a més de reflectir una visió delirant d’una València imaginària, té tots els elements d’una bona novel·la eròtica, però tractats d’una manera molt original en la seua descripció’. Enguany formaven el jurat la guanyadora de l’edició anterior Conxa Rovira; Lucía Arenas, en representació del col·lectiu d’escriptors Renadiu; la professora M. Josep Micó que representa l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida; Salvador Bataller, en representació d’Edicions Bromera; i Juan Puchades, president en funcions de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, institució que convoca el premi.

El guanyador rebrà un premi de 4.000 euros, i el llibre el publicarà el 2016 Edicions Bromera dins la col·lecció ‘L’Eclèctica’.

Josep Penadés Albert (Albaida, 1967) és professor de Biologia i Geologia a l’IES Josep Segrelles d’Albaida. Ha publicat alguns relats curts a la revista literària ‘La lluna en un cove’. L’any 2012 publicà ‘La llibertat en flames’, una novel·la de rerefons ecologista, en l’editorial El Toll. Ha sigut dos anys finalista del Premi de Literatura Eròtica La Vall d’Albaida. És el tercer escriptir de la comarca guardonat amb el premi, juntament amb Francesc Mompó i Joan Olivares.

Publicitat

“Tresors

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any