El govern diu que té posat el ‘turbo’ per a tirar endavant les estructures d’estat

  • Munté assegura que treballaran 'pel sí-sí' i acceleraran les polítiques socials fins a les eleccions

VilaWeb
ACN
23.06.2015 - 16:44

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La vice-presidenta del govern, Neus Munté, ha assegurat que fins al 27-S l’executiu està decidit a treballar ‘inequívocament pel sí-sí’, ara que tots els consellers estan ‘compromesos’ amb el procés sobiranista. Munté, que s’ha estrenat avui com a portaveu de la Generalitat, també ha anunciat que el govern intensificaria totes les accions de manera desacomplexada per preparar les eleccions i el seu caràcter plebiscitari. L’executiu també vol aprofitar aquests cent dies que queden per ‘accelerar’ les polítiques de caire social, sanitari i educatiu.

Després de la primera reunió del consell executiu sense els consellers d’Unió, Neus Munté ha explicat que en els mesos de legislatura que queden, el govern avançaria al màxim la construcció d’estructures d’estat, sobretot en l’agència tributària i la seguretat social. ‘El full de ruta de cada departament s’activa i continua endavant en els propers mesos, amb el ‘turbo’ que va dir el president que posaríem i que va en la línia de preparar estructures d’estat’, ha sentenciat.

D’una altra banda, en aquests quasi cent dies que queden de mandat, Munté ha explicat que acceleraria i continuaria ‘desenvolupant i reforçant totes aquelles mesures de govern, compartides moltes de manera transversal a tots els departaments, que tenen a veure amb el progrés de les persones, la cohesió i el benestar’, especialment les que estan vinculades a la salut, l’educació, els serveis socials o l’habitatge. ‘Accelerarem tots aquests aspectes per tenir el més aviat possible els seus efectes’, ha dit.

Pla contra la pobresa

Munté ha volgut justificar la inclusió de la T-Mobilitat al Pla contra la pobresa, presentat recentment pel seu departament. ‘El pla incorpora una nota al peu on consta que s’hi incorpora una partida econòmica del programa de la T-Mobilitat en el seu conjunt, que té impacte directe sobre els més vulnerables.’ Ha volgut recordar que el pla és ‘viu, obert i permet la seva continuïtat i incorporació de noves mesures’. Per això ha garantit que la partida de pobresa energètica, que no estava incorporada tot i que estava prevista, s’inclourà. ‘Hi ha capacitat de modificar-se a partir de les necessitats. No és un pla tancat. La transparència amb la qual l’hem explicat a mitjans, entitats i al parlament ens fa tenir en consideració aquestes qüestions’, ha conclòs.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any