Recasens accepta l’oferta de Colau i serà el responsable de seguretat de Barcelona

  • La Guàrdia Urbana estarà directament sota la responsabilitat de la batllessa

VilaWeb
ACN
12.06.2015 - 13:17

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Amadeu Recasens serà el responsable de seguretat de l’Ajuntament de Barcelona. Així ho ha confirmat avui la futura batllessa de la ciutat, Ada Colau, que fa uns dies va oferir el càrrec a qui va ser director de l’Escola de Policia dels Mossos d’Esquadra. Tot i les seves responsabilitats acadèmiques a la Universitat de Porto, Recasens ha acceptat l’encàrrec i dilluns serà nomenat gerent de la Guàrdia Urbana en substitució de Joan Delort. 

La policia municipal dependrà a partir del pròxim mandat directament de l’àrea de batllia i Colau en serà la responsable directa. Gerardo Pisarello, Laia Ortiz, Jaume Asens i Janet Sanz seran els tinents batlle de l’Ajuntament.

Llarga trajectòria

Recasens és doctor en Dret per la Universitat de Barcelona i diplomat superior en criminologia per l’Institut de Criminologia de la Universitat de Barcelona. Recasens ha estat director general de Modernització de l’Administració (2007-2011), comissionat del Centre d’Estudis i Seguretat (2004-2007); director de l’Escola de Policia de Catalunya (1996-2004); director del Gabinet d’Estudis i Prospectiva de la Secretaria d’Estat d’Interior del Ministeri de Justícia i Interior (1994-1996) i cap de la secció d’estudis i documentació de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya (1989-1991), entre d’altres. També ha estat director científic i membre de diversos projectes i programes de la Unió Europea i director del Centre CIFAL (Centre Internacional de Formació d’Autoritats Locals), vinculats a les Nacions Unides, des del 2004 i fins aquesta any. 

Quant a l’àmbit acadèmic, és professor associat del Departament de Dret Penal i Ciències Penals de la Universitat de Barcelona des del 1996 i ha estat professor de màsters i cursos en països com Mèxic, Argentina, Itàlia, França, Portugal o Algèria. Recasens també és membre del Comitè Científic del GERN (Group Européen de Recherches sur les Normativités). 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any