Ciutadans pacta amb el PSOE a Andalusia i el PP a Madrid, malgrat la corrupció

  • El partit de Rivera facilita la investidura de Susana Díaz i, previsiblement, de Cristina Cifuentes

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
10.06.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ciutadans es va presentar a la campanya de les eleccions andaluses i la de les eleccions autonòmiques i municipals del 24-M com a força regeneradora que havia d’eradicar les maneres de fer del bipartidisme de PP i PSOE. A l’hora de la veritat, amb els resultats a les mans, el partit d’Albert Rivera ha acabat pactant amb els dos partits que havia bescantat, i en parlaments tan importants com la Junta d’Andalusia i l’Assemblea de Madrid, malgrat els casos de corrupció que planen sobre el PSOE andalús i el PP madrileny.

A Madrid, la constitució del parlament autonòmic va coincidir amb l’inici de la segona fase de l’operació policíaca Púnica sobre presumpta corrupció en ajuntaments governats pel PP. La notícia dels escorcolls en ajuntaments de Madrid i del País Valencià es va saber quan els diputats prenien possessió, havent estat ja segellat l’acord del PP i Ciutadans per a la presidència de la mesa, a mans de Paloma Adrados, batllessa en funcions de Pozuelo de Alarcón (PP). La vice-presidència és per a Ciutadans, tot i ser la quarta força de la cambra. Aquest pacte inclou el suport, pràcticament garantit, del partit d’Albert Rivera a la investidura de Cristina Cifuentes com a presidenta de la Comunitat de Madrid.

A Andalusia, Ciutadans votarà finalment a favor de la investidura de la socialista Susana Díaz com a presidenta de la Junta. Ho van anunciar tots dos partits mitjançant sengles comunicats després de la reunió que van fer al matí el president del grup parlamentari de Ciutadans, Juan Marín, i Susana Díaz.

Ciutadans votarà a favor de la investidura de Díaz si el PSOE subscriu els documents en matèria de transparència, de mesures anticorrupció i sobre reactivació econòmica que ha proposat la formació.

El principal escull de la negociació ha estat la petició de dimissió de Manuel Chaves per la seva implicació en el cas dels ERO, però s’ha superat. Marín ha acceptat la proposta de Díaz d’esperar que el Tribunal Suprem prengui una decisió sobre l’ex-president andalús. Si finalment li imputen delictes, Díaz li demanarà públicament i per escrit que abandoni l’escó. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any