Joana Ortega no descarta una ruptura amb CDC

  • Però matisa: 'No treballo per a aquest escenari'

VilaWeb
ACN
08.06.2015 - 08:55

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La vice-presidenta del govern i dirigent d’Unió, Joana Ortega, no ha descartat una ruptura amb CDC de cara al 27-S però ha explicat que ella no treballa ‘per a aquest escenari’. ‘Jo crec que mai s’ha de descartar cap escenari però no treballo per a això. Jo treballo per aportar’, ha insistit Ortega en una entrevista a ‘El Periódico’. ‘Unió no té voluntat de trencar ni voluntat d’agradar. El que vol és aportar valors’, ha puntualitzat la vice-presidenta Ortega, que també ha defensat aferrissadament el sí a la pregunta d’Unió. ‘Puc entendre que hi hagi hagut ‘nos’ al comitè de govern. El que no podria entendre és que el dia 14, quan es voti, hi hagi ‘nos”, ha reflexionat en veu alta Ortega.

‘El que votem és si volem que Unió segueixi en el procés. I, segon, si volem que Unió tingui capacitat per intervenir i influir en la nova Catalunya’, ha enumerat la dirigent d’UDC per justificar el ‘sí’ a la pregunta d’Unió. ‘Jo votaré sí. Sí al fet que Catalunya segueixi en el procés i sí al fet que Unió hi pugui participar i que ho faci amb els valors intrínsecs del partit’, ha afegit Ortega, que ha negat que l’enunciat de la pregunta sigui ‘ambigu’. ‘No ho és. S’hi parla de la seguretat jurídica perquè ningú que tingui vocació de govern en un entorn com l’europeu pot dir que actuarà al marge de la llei. I hi apareix el diàleg, com consta també en tots els fulls de ruta elaborats fins ara’, ha valorat la vicepresidenta del Govern.

No obstant això, Ortega ha reconegut que no és la pregunta que ella hauria fet. ‘Jo li vaig fer arribar alguns suggeriments que després he vist reflectits en la pregunta, tot i que aquesta no és la que hauria fet jo. Ni segurament la que hauria fet el secretari general. És una pregunta que pretén ser inclusiva’, ha afirmat la dirigent d’Unió, que sí ha defensat a ultrança el seu compromís amb el procés. ‘Jo tinc una querella criminal per un procés que ha iniciat Catalunya (…) No m’agrada que em diguin que no estic compromesa amb això’, ha manifestat Ortega. ‘De vegades m’ho diuen aquelles persones que es van alçar de la taula el 9-N. Unió mai s’ha aixecat de la taula’, ha disparat.

Sobre un probable ‘no’ a la pregunta de referents del partit com Joan Rigol o Núria de Gispert, la vicepresidenta s’ha mostrat convençuda que canviaran d’opinió. ‘Estic completament convençuda que faran una reflexió i que seran capaços de llegir en profunditat la pregunta. Perquè el contingut sí que és segur que el comparteixen’, ha conclòs.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any