Xavier Garcia Albiol no serà el batlle de Badalona

  • Les forces d'esquerra han pactat · Dolors Sabater, de Guanyem, serà la nova batllessa

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
04.06.2015 - 19:43

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El fins ara batlle de Bardalona, Xavier Garcia Albiol, no repetirà en el càrrec. Les forces d’esquerra de la ciutat -Guanyem Badalona en Comú, PSC, ICV i ERC– han acordat deixar-lo fora de la batllia. Segons diverses informacions, les formacions d’esquerra votaran a favor de la investidura de la candidata de Guanyem, Dolors Sabater, i no descarten formar part de l’equip de govern.

Les converses entre els partits, però, continuen a partir d’aquest mateix divendres i s’allargaran durant la pròxima setmana. Diferents comissions formades per membres de les quatre forces treballaran en els pròxims dies per definir la composició i el programa del futur govern municipal.

En aquest escenari, Guanyem Badalona emplaça l’alcalde sortint, Xavier García Albiol a convocar la mesa de traspàs de poders. ‘L’objectiu és tornar la transparència a l’ajuntament i seguir donant tota la informació als mitjans i a la ciutadania, tal com està fent Guanyem Badalona en Comú en les negociacions amb la resta de partits’, expliquen.

D’altra banda, tot i garantir-se la investidura, la formació seguirà les converses amb CiU i C’s la setmana vinent amb el desig d’ampliar els suports al ple del 13 de juny.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any