David Grosclaude atura la vaga de fam: ‘Hem guanyat’

  • El govern francès es compromet a crear l'Oficina Pública de la Llengua Occitana, com demanava el conseller regional d'Aquitània

VilaWeb
Redacció
03.06.2015 - 22:36

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La vaga de fam del conseller regional d’Aquitània, David Grosclaude, en defensa de l’occità ha donat fruit. Ha fet que el govern francès es comprometés a respondre a les demandes que feia i, per aquest motiu, Grosclaude ha abandonat ja la protesta que mantenia des de feia vuit dies. En un comunicat, ha anunciat que avui a les 19:30 ha arribat un document adreçat als presidents de les regions d’Aquitània i de Migdia-Pirineus i signat pels ministres d’Educació i Cultura on es comprometes a autoritxar la creació de l’Oficina Pública de la Llengua Occitana (OPLO).

‘Tot això demostra que quan ens unim per exigir el que cal per a la promoció de la nostra llengua, podem aconseguir-ho’, afirma Grosclaude, i convida a tothom qui ho vulgui ha ser davant la seu del Consell Regional d’Aquitània demà a les 16:30 per a celebrar que el govern francès hagi cedit.

El comunicat de Grosclaude diu:

‘De fet, l’estat formarà part de Oficina Pública de la Llengua Occitana. Això vol dir que participarà en el seu funcionament i en el seu finançament al costat de les regions. Aquest és un element que no hauríem pas pogut obtenir abans de la nostra mobilització.

La carta afirma que l’OPLO serà creada abans del final de l’estiu.

Tot això demostra que quan ens unim per exigir el que cal per a la promoció de la nostra llengua, podem aconseguir-ho.

Certament, em vaig veure obligat a utilitzar un mitjà d’acció no convencional. Ho vaig fer perquè m’hi vaig veure obligat, tenint en compte que havia utilitzat tots els mitjans convencionals.

Aquests dies de mobilització no tenen comparació amb tot el que he experimentat en el passat en les meves lluites per la llengua occitana. Estic commogut per la reacció espontània de tots els que m’han fet costat.

He pres la decisió de deixar la meva acció. Ja he aconseguit el que demanava.

Hi ha altres batalles per lluitar. Hem demostrat que tenim la capacitat.

Demano als que puguin que vinguin demà a partir de les 16:30 davant del Consell Regional d’Aquitània per a  celebrar aquesta victòria d’una política pública per la llengua occitana, decidida per dues assemblees regionals, que han pres consciència de la seva responsabilitat en aquesta qüestió.

Finalment, per a aquells que estan preocupats per la meva salut, vull dir-los que aquesta setmana ha estat llarga, però no hauria de tenir conseqüències negatives per a mi. Demà al matí aniré a veure un metge per tal que em faci una avaluació.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any