Trias i Colau signen amb el Mobile World Congress fins l’any 2023

  • La CUP declina anar amb la resta de partits a la signatura del nou contracte de l'ajuntament

VilaWeb
Redacció
02.06.2015 - 11:04

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Ajuntament de Barcelona, amb el suport de tots els partits escollits el 24-M excepte la CUP, ha signat l’oferta a la GSMA perquè la capital catalana continuï sent la seu del Mobile World Congress (MWC) fins el 2023.. A la signatura del compromís hi ha assistit el batlle en funcions, Xavier Trias, la guanyadora de les eleccions, Ada Colau (BComú), Carina Mejías (C’s), Alfred Bosch (ERC), Jaume Collboni (PSC) i Àngels Esteller (PP). La CUP ha declinat la invitació de Trias perquè no s’ha fet un debat previ sobre el model del congrés.

La formació de l’esquerra independentista subratlla que, d’altra banda, el compromís preveu també ‘obligacions’ de la Generalitat i l’ajuntament respecte la Línia 9 del metro, l’augment de places hoteleres, la cessió gratuïta d’espais de Fira de Barcelona o la creació d’una zona restringida de seguretat VIP a l’entorn de l’Hotel Arts. 

La presència d’Ada Colau en la signatura del compromís ha generat una mica de polèmica. Uns l’acusen d’haver renunciat a l’oposició al model actual del MWC. Uns altres valoren que hagi matisat la seva posició crítica amb el congrés internacional. Però Colau ja fa uns quants dies que havia refermat la seva intenció de signar el contracte que l’ajuntament ja havia tancat amb els representants del MWC. De fet, en acabar l’acte de signatura, BComú ha emès un comunicat que diu que manté ‘el seu compromís de millorar les clàusules de la contractació perquè el congrés ofereixi als seus treballadors millors condicions laborals i els beneficis de la fira repercuteixin en el conjunt dels veïns i veïnes de la ciutat’.

Colau va dir fa pocs dies: ‘Ens volem reunir amb la direcció del Mobile per veure com aprofitem millor aquest esdeveniment, sobretot amb la idea de donar-hi les màximes aplicacions socials, no solament durant la setmana del congrés. Volem veure com ajudem a incentivar l’economia del mòbil i de les noves tecnologies a la ciutat; com la incentivem amb una idea redistributiva que arribi a tota la ciutat i no a uns sectors determinats. Ens reunirem amb el Mobile per a aprofitar millor l’esdeveniment. Hem estat tots d’acord que s’ha de signar el contracte.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any