València esclata: el vídeo d’una nit de celebració per la derrota del PP

  • La suma de les esquerres obté la majoria absoluta a les corts, amb un creixement espectacular de Compromís

VilaWeb
Redacció
26.05.2015 - 18:26

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les eleccions a les Corts Valencianes han deixat un mapa polític molt canviat. El PP cau dels 55 diputats que tenia a tan sols 31. La patacada d’Alberto Fabra va acompanyada de la pèrdua també del PSPV, que passa de 33 diputats a 23. Compromís és la tercera força amb una pujada ben forta: passa de 6 diputats a 19. Ciutadans i Podem entren al parlament tots dos amb 13. En canvi, EUPV no supera la barrera del 5% i es queda fora de les corts. Vegeu totes les dades ací.

Vegeu aquesta crònica en vídeo de la nit electoral de Compromís, des de València:


Fabra: ‘Serà difícil de governar’

Amb l’escrutini pràcticament acabat, Alberto Fabra ha eixit a reconèixer la derrota. Ha reconegut que els comicis ‘han estat dolents a l’àmbit autonòmic i a la majoria de municipis’. Així i tot, ha destacat que el seu partit havia estat el més votat.

‘Ara s’obre un ventall de possibilitats’, ha dit, i ha afegit que el PP treballaria per ‘recuperar la confiança’ dels valencians. Ha subratllat que amb la suma de la resta de forces seria difícil que el PP pogués governar. I ha acabat dient que treballarien amb la resta de forces i prioritzarien ‘una possibilitat de futur estable’ al País Valencià.

Ximo Puig: ‘Avui s’acaben vint anys del PP’

Ximo Puig, líder del PSPV i ara amb possibilitats de governar a la Generalitat Valenciana, s’ha mostrat eufòric després de saber els resultats, malgrat la pèrdua de suport del seu partit. ‘Avui s’acaben vint anys del PP al País Valencià i aquest canvi l’encapçala el partit socialista’.

Mònica Oltra: ‘Els valencians no es mereixien uns governants corruptes’ 

Mònica Oltra, de Compromís, ha dit: ‘Esperàvem un resultat bo, però ha desbordat les expectatives’. I ha afegit: ‘Els valencians no es mereixien uns governants corruptes. És el moment de la responsabilitat, un moment històric. Hem triplicat els nostres resultats i hem trobat una complicitat enorme en el poble valencià’.

Sobre possibles pactes per a governar la Generalitat, la dirigent de Compromís ha dit: ‘Ara comença el moment de la paraula, d’escoltar l’altre.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any