El sobiranisme amplia la majoria a les quatre diputacions

  • CiU perd representació però guanya amb comoditat a totes quatre · ERC s'enfila a la segona posició a tot arreu

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
25.05.2015 - 11:35

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les quatre diputacions de Catalunya –Barcelona, Lleida, Girona i Tarragona– continuaran en mans dels partits sobiranistes els pròxims quatre anys. CiU ha perdut diputats a tres de les quatre institucions, però ha mantingut la primera posició amb comoditat. Per la seva banda, ERC ha recuperat posicions després de la patacada de fa quatre anys i s’ha col·locat en segona posició a les quatre diputacions. Paral·lelament, el PSC ha perdut la segona posició a tot arreu. A Girona i Lleida ha perdut la meitat dels representants que tenia o més.

Si ho comptem per blocs, la suma de la representació sobiranista a les quatre diputats és de 87 diputats (en tenien 72). Pel bloc unionista, les eleccions han comportat una davallada: ha passat de 52 representants a 33.

Barcelona

A la Diputació de Barcelona, CiU ha passat de 20 diputats a 14, mentre que ERC ha passat de 3 a 11. El PSC, que ha quedat tercer, ha caigut de 18 a 10. A Iniciativa, que comptabilitza els vots de candidatures com Barcelona en Comú o Terrassa en Comú –entre més–, ha passat de 4 a 8 diputats. El PP ha perdut la meitat dels seus representants: de 6 a 3. Ciutadans ha entrat a la diputació amb 3 representants. I la CUP també ha entrat amb dos diputats. Per tant, la suma de CiU-ERC-CUP ha passat de 23 representants a 27. Mentre que la suma de PSC-PP-C’s ha passat de 24 a 16.

Girona

A la Diputació de Girona, CiU ha perdut un diputat i s’ha quedat amb 14. ERC ha passat dels 5 diputats que tenia fins ara a 8. El PSC ha perdut la segona posició que li donava els seus 7 diputats i ha quedat amb tan sols 3. La CUP ha entrat a la diputació amb 1 representant. I també han entrat a la institució els Independents per la Selva, una formació que s’ha presentat a Arbúcies, Tossa, Breda, Caldes, Vilobí d’Onyar, Maçanet de la Selva, Sils, Santa Coloma, Sant Hilari Sacalm i Riudarenes. Les formacions sobiranistes (CiU-ERC-CUP) han passat de tenir 20 representants a tenir-ne 23. L’unionisme (representat pel PSC) ha passat de 7 representants a 3.

Lleida

A la Diputació de Lleida, CiU també ha mantingut la primera posició i ha guanyat un diputat: ara en tindrà 12. ERC ha triplicat els seus representants: de 2 a 6. El PSC ha perdut la meitat dels seus diputats provincials: de 8 a 4. El PP ha perdut un dels seus 2 diputats i es queda amb un sol representant. Ciutadans entra a la diputació amb 1 representant. Convergència Democràtica Aranesa perd l’únic diputat provincial que tenia. El bloc sobiranista (CiU+ERC) passa de 13 a 18 diputats, mentre que el bloc unionista (PSC-PP-C’s) passa de 10 a 6.

Tarragona

A la Diputació de Tarragona, CiU perd tres representants i passa de 14 a 11. ERC creix molt, guanya la segona posició i passa de 2 a 7 diputats provincials. El PSC perd tres diputats i passa de 9 a 6. La CUP entra a la institució provincial amb 1 representant. El PP passa de 2 diputats a 1. I Ciutadans entra amb 1 diputat. El bloc sobiranista passa de tenir 16 representants a 19, mentre que el bloc unionista passa de 11 a 8.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any