Sor Lucia Caram: ‘Abans del 9-N em van amenaçar de mort’

  • En declaracions a RAc-1 la monja dominica explica que des del Vaticà 'la conviden a callar'

VilaWeb
Redacció
19.05.2015 - 10:27

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Sor Lucia Caram, monja dominica al convent de Santa Clara de Manresa, ha explicat en una entrevista aquest matí a ‘El Món a RAC1’ que ha rebut amenaces de mort, la primera de les quals poc abans pel 9-N: ‘Una persona em va dir que o callava la boca o m’ompliria el cap de plom’, unes amenaces que es van intensificar quan va criticar el tracte als immigrants a la tanca de Melilla. També ha afegit que els atacs cap a la seva persona s’han multiplicat després de ser elegida Catalana de l’any i que des de la dreta –espanyola– li volen treure la clausura.

Sor Lucia Caram va ser cridada a capítol per la Santa Seu i el passat divendres va ser rebuda al Vaticà, informació que avui publica La Vanguardia. Envers aquesta informació Caram ha explicat al programa de ràdio que ‘nunciatura m’ha demanat al Vaticà que em conviden a callar. Però hi ha coses que no em poden prohibir’, ha dit Caram.

Sobre les eleccions municipals Sor Lucia Caram, que ja havia publicat piulets en els quals criticava el discurs d’Ada Colau, ha dit que ‘els barcelonins tindran un problema si voten Ada Colau. S’ha de dialogar amb la banca. És fàcil caure en el discurs indignat’.

Forcades també sota el focus

Qui també estaria sent investigada per l’església catòlica és Teresa Forcades, en el seu cas per activisme polític. Diumenge va publicar una carta en la qual obria la possibilitat a la dedicació política i que es planteja demanar un permís per sortir de la clausura. Segons informa La Vanguardia, fa uns mesos la conferència episcopal va demanar als bisbes catalans que trobessin una solució a l’activisme mediàtic i polític de les dues monges.

Escolteu tot seguit l’entrevista amb Sor Lucia Caram a ‘El món a RAC1’:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any