Les eleccions al Consell General d’Aran: totes les dades

  • Més de 6.900 ciutadans podran participar-hi · El 25 d'abril és l'últim dia perquè els aranesos que són temporalment a l'estranger puguin sol•licitar el vot per correu

VilaWeb
ACN
21.04.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Una vegada tancat el procés d’exposició pública del cens en període electoral i de resolució de les reclamacions per a les eleccions del 24 de maig, l’institut d’estatística espanyol (INE) ha tancat el cens per a les eleccions al Consell General d’Aran. Podran votar-hi 6.967 persones, xifra que supera la del 2011 (6.676). El dia 24 de maig les 24 meses electorals que hi haurà en els 9 municipis de la vall tindran una urna per a l’elecció dels membres del Consell General d’Aran i una altra per a les eleccions municipals.

Els electors es distribueixen entre les sis circumscripcions –terçons històrics– de la següent manera: Pujòlo: 862 electors; Arties e Garòs: 488; Castièro: 3.118; Marcatosa: 521; Lairissa: 384 i Quate Lòcs: 1.594.

Vot dels electors que són temporalment a l’estranger

Per segona vegada en unes eleccions al Consell General d’Aran, els electors que siguin temporalment a l’estranger podran votar per correu. Hauran de demanar-ho personalment a l’oficina consular o la secció consular de l’indret on es trobin. Per a poder votar mitjançant aquest procediment, l’interessat s’ha d’haver inscrit en el registre de matrícula consular com a no resident, cosa que es pot fer en el mateix moment de demanar-ho. El termini per a fer la sol·licitud va començar el mateix dia de la publicació de la convocatòria d’eleccions (31 de març) i s’acabarà dissabte.

El termini per a demanar el vot per correu des de l’estat espanyol, que es pot fer a qualsevol oficina de correus, s’acabarà el dia 14 de maig.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any