Politico també es fixa en la política europea

  • El mitjà de referència per a seguir la política nord-americana obre redacció a Brussel·les

VilaWeb
Redacció
21.04.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El 2007 va néixer a Washington Politico, un jove mitjà de comunicació que ha revolucionat el seguiment de la política nord-americana. Des de la capital dels EUA s’ha convertit en un referent per a seguir l’actualitat de la Casa Blanca, el congrés nord-americà i l’acció governamental, a través de la seva web i també una versió en paper. Vuit anys després, Politico fa el salt cap al vell continent i inaugura avui una edició europea, amb seu a Brussel·les.

Amb la redacció principal a la capital comunitària i unes quantes corresponsalies pel continent, Politico Europe parteix amb una quarantena de periodistes dirigits per Matt Kanminski, provinent del Wall Street Journal, amb la intenció d’aportar una visió periodística diferent de la política europea, fins ara dominada per capçaleres com el Financial Times.

A Europa, Politico s’ha associat amb el grup alemany Axel Springer i preveu també de disposar de plataformes web i en paper. El primer número d’aquesta última versió, en format setmanari, es llançarà per Sant Jordi.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any