L’Ajuntament de València retira finalment la medalla d’or de la ciutat a Franco

  • L'oposició expressa la seva satisfacció però remarca les dilacions i 'entrebancs' que pateixen les propostes per fer complir la Llei de la Memòria Històrica

VilaWeb
ACN
20.04.2015 - 15:15

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La comissió de Cultura i Educació de l’Ajuntament de València ha aprovat aquest dilluns la retirada de la medalla d’or de la ciutat al dictador Francisco Franco, concedida l’any 1942. Segons que han informat els grups de l’oposició, la comissió ha aprovat la retirada després d’una moció alternativa presentada pel PP al ple municipal instant la comissió a prendre la decisió. La proposta de retirada venia en primera instància de tota l’oposició en conjunt (PSPV-PSOE, Compromís i Esquerra Unida), que ha remarcat les dilacions i ‘entrebancs’ que ha patit la proposta.

En aquest sentit, el regidor socialista Salvador Broseta s’ha mostrat satisfet que després de 4 anys s’hagi aprovat la proposta atès que la medalla és il·legal d’ençà de l’aprovació de la Llei de la memòria històrica. ‘Finalment en la darrera comissió de cultura de la legislatura s’ha aprovat la proposta’, ha remarcat Broseta. 

La regidora de Compromís Pilar Soriano ha dit que tenia ‘un sentiment agredolç’ i ha lamentat la ‘continua lluita’ que l’oposició duu a terme amb el govern de Rita Barberá per fer complir la llei. En aquest sentit ha recordat que va ser una sentència judicial la que va fer que València retirés el títol d’alcalde honorífic al dictador.

El portaveu d’Esquerra Unida, Amadeu Sanchis, ha confiat que després de l’aprovació d’aquesta proposta es puguin materialitzar la resta de peticions de retirades d’honors en la pròxima legislatura.

El passat 27 de març el ple de l’Ajuntament de València va rebutjar la moció conjunta de l’oposició en la qual es demanava la retirada de la medalla d’or de la ciutat al dictador i va aprovar en canvi una moció alternativa del PP per dur la proposta a la comissió de cultura del consistori perquè adopti la resolució pertinent. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any