El vertiginós Caminito del Rey malagueny, en vídeos

  • A YouTube es poden trobar enregistraments d'agosarats excursionistes que han recorregut aquest pas clavat a la roca, abans i després de la renovació de la passarel·la

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
18.04.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Una de les destinacions estrella d’aquesta Setmana Santa ha estat el Caminito del Rey, un espectacular pas construït a les parets del Congost dels Gaitanes, a Màlaga. Inaugurat el 1905 per la Societat Hidroelèctrica del Chorro, es tracta d’una passarel·la per a vianants de més de tres quilòmetres clavada a la roca i a cent metres sobre el riu. El mal estat de la instal·lació va comportar que la Junta d’Andalusia en tanqués l’accés després d’alguns accidents mortals el 1999 i 2000. Ara s’ha reobert, totalment renovat, i s’ha convertit en una atracció turística de primer ordre.

Amb la renovació, ben dificultosa per les característiques del terreny (vídeo), s’han canviat les passarel·les i s’han augmentat les mesures de seguretat per als agosarats excursionistes que decideixen de recórrer els vertiginosos tres quilòmetres de camí.

Molts dels qui s’hi aventuren solen penjar a internet fotografies i vídeos del Caminito del Rey. Com aquest usuari, que n’ha penjat recentment tot el recorregut en vídeo:

Però si us voleu fer una idea de com era el pas abans de la renovació, ací en teniu uns altres vídeos:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any