El valor real de cada passaport

  • Un portal aplega quasi tots els passaports del món i els compara segons uns quants paràmetres

VilaWeb
Redacció
21.04.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Tenir el passaport d’un país o d’un altre no és indiferent. Els posseïdors del passaport dels EUA o de la Gran Bretanya tenen entrada sense visat en 148 països de tot el món, mentre que els ciutadans de São Tomé i Príncipe i Myanmar, en canvi, només tenen accés sense restriccions específiques en 28. Són, de fet, els dos extrems del rànquing de Passport Index, un portal interactiu que ‘aplega, mostra i compara tots els passaports del planeta’.

A més d’imatges de la portada de pràcticament tots els passaports en circulació actualment al món, Passport Index proposa de consultar-los per ordre alfabètic i per situació geogràfica, agrupant-los segons colors i també pel valor real que tenen de fer passar amb més facilitat o menys els seus portadors d’un país a un altre.

En aquest ‘rànquing de poder’ es destaquen, a la banda de dalt, els estats de l’Europa occidental i de l’extrem orient (Corea del Sud, el Japó i Singapur). Andorra, per la seva banda, se situa al nivell 21 de 80, amb un passaport que obre 122 fronteres del món. I al capdavall de tot de la llista, a més de São Tomé i Príncipe i Myanmar, hi trobem les illes Salomó, el Sudan del Sud i Palestina.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any