Fernández Díaz ho aprofita per vincular gihadisme amb independentisme

  • El ministre ataca la Fundació Nous Catalans, que acusa de 'no actuar de manera prudent'

VilaWeb
Redacció
08.04.2015 - 09:32

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El ministre d’Interior espanyol, Jorge Fernández Díaz, ha parlat avui al matí a Catalunya Ràdio de les detencions que hi havia hagut avui a Catalunya en relació amb una presumpta cèl·lula gihadista. Ha dit que Catalunya ‘és un dels focus on el gihadisme té més riscs. ‘El risc existeix, i no vull anar més enllà’, ha declarat. Segons ell, ‘la població més potencialment radicalitzable és majoritàriament musulmana’. Fernández ha atacat directament la Fundació Nous Catalans, vinculada a CDC i dirigida per Àngel Colom: ‘Arran del procés independentista, recordo una fundació, Nous Catalans, que intentava captar gent d’aquesta comunitat cap a la independència. La col·laboració amb els imams era important, però des d’aquesta fundació es volia fer un “nosaltres sols” i això no era prudent.’

Colom, indignat, ha respost les declaracions en una entrevista a RAC-1, en què ha acusat el ministre de dir falsedats. ‘No pot vincular tan alegrement gihadisme amb islam i encara menys amb independentisme’, ha dit. I li ha demanat que rectifiqués. Però Fernández Díaz, quan li han demanat si pensava rectificar, ha insistit: ‘La feina que feia Àngel Colom com a dirigent de la fundació era imprudent sobre aquesta qüestió. I una de les persones amb què col·laborava la vam haver d’expulsar perquè amenaçava la seguretat de l’estat’, ha declarat. Feia referència a l’expulsió de Noureddine Ziani, acusat de salafisme.

També li ha respost el conseller de l’Interior, Ramon Espadaler, que ha qualificat ‘d’absolutament desafortunades’ les paraules del ministre Fernández Díaz. En declaracions a Rac 1, ha dit que era ‘fora de lloc’ vincular el moviment independentista que ‘es mou en els paràmetres més absoluts del civisme, la democràcia i el respecte’ amb expressions terroristes.

 

Més informació:

Deu detinguts en una operació contra una presumpta cèl·lula gihadista a Catalunya

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any