La policia espanyola deté i expulsa Noureddine Ziani

  • El ministeri d'Interior ha signat la seva expulsió immediata sense provar les acusacions de salafisme

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
16.05.2013 - 21:57

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Agents de la policia espanyola han detingut i expulsat aquest vespre amb un avió cap a Tànger el president de l’Espai Catalano-Marroquí de la Fundació Nous Catalans, Noureddine Ziani, després que el Ministeri de l’Interior espanyol hagi signat l’ordre d’expulsió immediata. La detenció s’ha fet a la ciutat de Barcelona. Segons fonts coneixedores de l’expedient, el decret ministerial afirma que se l’informa i se l’expulsa de l’estat espanyol. El Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI) acusa Ziani de difondre el salafisme i l’islamisme radical.

Ziani pot recórrer al secretari d’estat de Seguretat espanyol, Francisco Martínez, la decisió en el termini d’un mes. També pot presentar un recurs contenciós administratiu als jutjats ordinaris.

Ni Ziani ni la seva advocada no en sabiem res aquesta tarda, i s’han assabentat de la decisió a través dels mitjans de comunicació. ‘Amb aquesta ordre d’expulsió, el podrien agafar ara mateix i emportar-se’l’, ha dit a VilaWeb el president de Nous Catalans, Àngel Colom.

La Fundació Nous Catalans sospita que darrere el decret d’expulsió de Ziani hi ha una ‘clara intencionalitat política’, que podria constituir una vulneració clara de la Convenció Europea dels Drets Humans. Així ho ha denunciat a través d’un comunicat, en el qual ha denunciat l’opacitat del ministeri de l’Interior espanyol i la indefensió de Ziani. A més, ha reiterat la petició al ministeri perquè faciliti tota la informació sobre la sol·licitud d’expulsió i ha subratllat que Ziani encara no ha rebut cap notificació oficial en relació a la seva expulsió.

L’opinió pública té dret a saber amb quines proves es basen quan es fa una acusació pública tan greu que vincula una persona amb el salafisme, ha subratllat Nous Catalans en el comunicat.

L’advocada de Ziani, Fàtima Zohra, va demanar que s’aportessin proves a les greus acusacions d’espionatge i foment del salafisme. Els únics arguments que s’aportaven eren els de l’atestat policíac que es va fer signar a Ziani quan el van deixar anar després d’haver estat detingut. En aquest document analitzàvem el poc fonament dels arguments que aportava el CNI, que és qui va ordenar la detenció de Ziani.

‘Volen fer por’

‘Hem d’agafar el cas d’en Noureddine com un avís de l’aparell de l’estat espanyol al milió i mig d’immigrats que viuen a Catalunya, molts dels quals ja tenen la ciutadania espanyola. Amb aquest avís els vol fer por, i han triat un dels dirigents de la primera de les comunitats d’immigrats, la marroquina, amb uns 270.000 ciutadans. Que aquest cas serveixi d’escarment a tot Catalunya. Això va de veres’, deia Colom en aquesta entrevista que avui publica VilaWeb.

I afegia: ‘S’han adonat que ell i la UCCIC han activat un projecte d’islam català, que té una estructura a Catalunya i que no vol saber res de les estructures de l’islam espanyol. Vertebra una certa estructura d’un islam propi a Catalunya que té relacions amb l’islam a Europa, amb més països, i amb el Marroc, bilateralment, sense passar per Madrid. L’altra raó és que intenten fer por a la comunitat marroquina i, de retruc, a totes les altres. Perquè tots seran electors en les pròximes conteses electorals.’

Ziani: ‘Si Fernández Díaz demostra això que ha dit, demà agafo el primer avió cap al Marroc’

Ziani va respondre ahir amb contundència a les paraules del ministre d’Interior espanyol, Jorge Fernández Díaz, segons les quals Ziani havia estat expulsat d’un altre país europeu per activitats relacionades amb el ‘salafisme radical’. Ziani va replicar: ‘Si aquest vespre Fernández Díaz ho demostra, faig les maletes i demà marxo voluntàriament de Catalunya amb el primer avió que vagi al meu país.’

Fernández Díaz va assegurar que el procés d’expulsió de Ziani no tenia res a veure amb el procés sobiranista i va assegurar que solament responia a les seves activitats ‘salafistes’.

‘No ens tremolarà el pols’ en la lluita contra el terrorisme internacional, va dir Fernández Díaz. I va advertir que Ziani fóra expulsat si es confirmaven els motius que, segons ell, havien portat a emprendre aquest procés.

 

Més informació: El CNI dirigeix la guerra bruta contra els immigrats sobiranistes

Els arguments surrealistes del CNI per a expulsar Noureddine Ziani

L’atac del CNI a la immigració sobiranista arriba a Brussel·les

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any