El futur del Lluçanès, a les nostres mans

  • Article d'opinió de Lluís Vila i Vilalta, batlle de Prats i president del Consorci del Lluçanès

VilaWeb
Redacció
18.03.2015 - 14:35

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Per primera vegada en els últims cent anys, el Lluçanès pot ser definitivament una més de les comarques de Catalunya, amb tots els ets i uts, com qualsevol altra.

Sí, per primera vegada en els últims cent anys, el Lluçanès pot assolir els avantatges de tenir el seu nom en la divisió comarcal del nostre país, amb tot el que això significa no només a l’hora d’obtenir molts més recursos per als seus habitants, millors serveis per als nostres ajuntaments, i una estructura jurídica estable i consolidada, sinó també amb els avantatges lligats a l’augment de la notorietat, d’allò tan important que en el món de l’economia en diuen tenir una “marca”.

El nom del Lluçanès estarà constantment en els mitjans, a l’hora de les notícies, de la informació meteorològica, en els llibres de text, a les divisions de tota mena, a les estadístiques oficials… i tot això, a l’època del màrqueting, es tradueix amb més visites, més inversions, més possibilitats econòmiques i desemboca amb una millora de les perspectives de futur, amb més possibilitats per als nostres fills de poder seguir tenint un futur esperançador aquí, entre nosaltres, en els nostres pobles, en la nostra comarca.

Per això només ens cal una condició, que depèn només de nosaltres, dels que vivim aquí, en algun dels tretze municipis on el proper dia 26 de juliol hi haurà urnes preparades per acollir les nostres paperetes. “Voleu que el vostre municipi formi part de la nova comarca del Lluçanès?”. Aquesta pregunta o una de semblant serà la que espera ja des d’ara la nostra resposta. Una resposta que, pels que ens han precedit i pels que ens han de seguir, hem d’aconseguir entre tots que sigui majoritàriament i indiscutiblement positiva.

Hem de votar tots i hem de votar que sí. Tots els grups del Parlament s’han compromès a respectar la nostra decisió, de manera que el Lluçanès mai havia tingut una oportunitat com aquesta. I depèn totalment i únicament dels lluçanesos.

El dia 26 de juliol tots els pobles del Lluçanès serem cridats a donar la nostra opinió en un tema crucial per al nostre petit país.

I mai com aquesta vegada podem dir que tenim el nostre futur a les nostres mans.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any