El PP atorga a Lo Rat Penat el rang d’entitat consultiva de la Generalitat

  • L'entitat anticatalanista serà consultada en temes de llengua i cultura, malgrat el seu desprestigi científic i social

VilaWeb
Redacció
11.03.2015 - 18:31

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Partit Popular valencià continua intentant tensar les eleccions amb l’argument de l’anticatalanisme. Avui les Corts han aprovat les esmenes presentades per aquest partit a la polèmica Llei de Senyes d’Identitat, entre les quals hi ha la incorporació de Lo Rat Penat com a ‘entitat consultiva’ de la Generalitat per a temes de llengua i cultura. Compromís i Esquerra Unida ni tan sols han volgut participar en el debat absentant-se de la comissió mentre que el PSPV ha votat en contra i ha criticat l’intent de provocar enfrontaments que significa aquesta decisió.

Lo Rat Penat va ser una de les més antigues institucions valencianistes i fins els anys setanta va representar el nacionalisme moderat al País Valencià. Durant la transició Lo Rat Penat va ser ocupat pels anticatalanistes d’extrema dreta que des d’aleshores l’han mantingut com un instrument polític al servei del Partit Popular, sense cap ressò cultural ni polític en la ciutat.

El PP ha tornat a donar importància a Lo Rat Penat arran el seu enfrontament a l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. L’Acadèmia, que és una entitat de la Generalitat, s’ha negat a seguir els plantejaments anticatalanistes del govern i ha reconegut la unitat de la llengua. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any